Uriah Heep distribuie noul single, Hurricane

Uriah Heep 2022
Uriah Heep 2022

Legendele hard rockului britanic,  Uriah Heep vor lansa cel de-al 25-lea album de studio, Chaos & Colour, pe 27 ianuarie 2023 prin Silver Lining MusicVideoclipul oficial pentru cel de-al doilea single al LP-ului, Hurricane, tocmai a fost lansat.

Toboșarul Russell Gilbrook explică: „Am scris piesa cu Simon Pinto despre felul în care strămoșii noștri au privit furtunile și cum acestea pot fi interpretate ca fiind mesaje de la zei… Puterea lor este minunată și reprezintă o buna sursă de inspirație pentru o piesă rock!”

Chitaristul fondator, Mick Box, comentează: „Muzica și versurile sunt de o importanță capitală pentru mine… Obișnuiam să urăsc acele videoclipuri MTV din anii ’80, de milioane de dolari, deoarece creau o imagine atât de vizuală încât toate apelurile la imaginație s-au pierdut pentru că nu mai trebuia să gândești. Cred că puterea muzicii și a versurilor constă în faptul că produc anumite reacții anumitor oameni.”

Chaos & Colour este un album plin de chitare rock clasice explozive, armonii supreme și fundația faimoasă a clapelor. Este, deloc surprinzător, un album care și-a găsit impuls în timpul pandemiei, care a fost la fel de bizară pentru trupă ca și pentru omenire în general.

„Titlul albumului reflectă faptul că eram în vremuri haotice, când eram închiși, turneele anulate, afacerile în cădere. Tot haosul a fost aruncat în lume”, explică Box. „Și din câte am putut vedea, singura culoare a omenirii era prin muzică. A ajutat atât de mulți oameni să treacă prin acești ani grei. Folosind puterea pe care o are muzica, a făcut ca acele vremuri grele să nu fie chiar atât de rele.”

Uriah Heep a lucrat cu Chapel Studios din Londra în vara lui 2021, deoarece restricțiile au fost ridicate provizoriu, colaborând din nou cu Jay Ruston (Anthrax, Corey Taylor, Black Star Riders).

Jay a fost complet de acord cu ceea ce încercăm să realizăm în studio”, spune Box. „Suntem o trupă care are o moștenire fantastică. Pentru a continua această tradiție a fost extrem de important ca trupa să înregistreze în studio, toți cântând în același timp. Jay a înțeles asta și a scos tot ce e mai bun din noi ca trupă. De asemenea sunt și artiști individuali, ce ne-au oferit în același timp niște sunete uimitoare.”

Conduși de Box, nu este surprinzător faptul că teme ca lumina, dragostea și pozitivitatea sunt constante în cele unsprezece piese ale albumului. One Nation, One Sun este o călătorie de contemplare baladică vertiginoasă. Fly Like An Eagle îl duce pe ascultător într-o călătorie de meditație. în același timp, Closer To Your Dreams este un strigăt de luptă,către toți rockerii, cu Shaw implorând că „So many have tried but slipped away/Now it’s time for you to have your say.” Pe parcursul întregului album, vocea atemporală a lui Bernie Shaw se alătură măiestriei fenomenale a trupei, completând spectacolul.

Produs de Ruston și conceput de Pieter Rietkerk, Chaos & Colour este un album hard rock de calitate de la pionierii genului care continuă să creeze materiale de top. Vechii fani vor fi revigorați,. Noii fani vor găsi cu siguranță în Chaos & Colour o descoperire excepțională.

Uriah Heep vor reveni pe scenă, continuând să-și aducă spectacolul live în toată Europa în această iarnă.

Chaos & Colour este disponibil pentru precomanda din 8 noiembrie, în configurații de vinil negru și colorat, ca CD digipak standard, CD de lux ambalat într-o carte cartonată cu patch-ul de semnat Uriah Heep Chaos & Colour,și în format digital.

Chaos & Colour track listing:

 1. Save Me Tonight
 2. Silver Sunlight
 3. Hail The Sunrise
 4. Age Of Changes*
 5. Hurricane
 6. One Nation, One Sun
 7. Golden Light
 8. You’ll Never Be Alone
 9. Fly Like An Eagle
 10. Freedom To Be Free
 11. Closer To Your Dreams*
 12. Save Me Tonight (Demo)**
  *doar CD și digital
  ** Deluxe CD 

Uriah Heep- Chaos& Colour
Uriah Heep- Chaos& Colour


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*