While She Sleeps – The North Stands For Nothing

  Tanara formatie WHILE SHE SLEEPS din Sheffield, Mare Britanie, se afla printre putinele trupe norocoase ce beneficiaza de un al doilea debut discografic.
Cine a facut acest lucru posibil? Prestigioasa revista Metal Hammer UK distribuie in aceasta luna albumul „The North Stands For Nothing” alaturi de numarul curent. In acest fel englezii se bucura de o a doua lansare a primului lor disc.
  Materialul se incadreaza in liniile mari ale metalcore-ului adoptat de o multitudine de trupe in utimii ani, stil aparent foarte popular in Marea Britanie. Acest aspect nu este desigur in favoarea lor, deoarece efortul creativ si norocul trebuie sa fie cu adevarat impresionante pentru ca formatia sa se impuna in fata ascultatorilor. Cele 8 piese ce alcatuiesc acest material de debut nu au consistenta necesara pentru a-i scoate pe cei 5 rockeri in fata zidului de riff-uri.
  Din punctul de vedere al productiei, „The North Stands For Nothing” este bine legat si respecta toate trend-urile stilului pe care gasca il abordeaza. Toata partea instrumentala a discului este corect alcatuita fara a se observa lacune in mixaj. Din pacate multe pasaje reusite nu sunt puse in valoare de catre partile vocale. De fapt vocea este probabil cel mai slab element ce ar fi putut indrepta situatia. Productia vocilor este extrem de saraca, iar urletele solistului sunt neconvingaroare. Nu avem decat un growling uniform pe tot discul fara a observa vre-o schimbare.
  While She Sleeps pregatesc un al doilea disc cu care speram sa isi schimbe conditia mediocra pe care o ocupa pe scena de metalcore europeana, deorece ne intalnim cu multe bucati placute pe acest prim album, dar care nu sunt exploatate in deajuns. Executia instrumentistilor este curata, un atu pe care un producator inteligent l-ar putea folosi pentru un material valoros.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 26.07.2010
Label: Small Town Records
Disponibil in Romania:

Tracklist:
1. The North Stands For Nothing
2. Trophies
3. Crows
4. My Conscience, Your Freedom
5. Lost Above The Arches
6. Proud Of The Demon In Me
7. The Truth
8. Hearts Aside Our Horses

While She Sleeps:
Lawrence Taylor – voce 
Sean Long – chitara 
Mat Welsh – chtara, voce 
Aaran Mckenzie – bas 
Adam Savage – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*