Amorphis – basistul părăsește formația din cauza „lipsei de management”

Amorphis 2013 Photo By Terhi Ylimäinen
1.071 vizualizări

Finlandezii de la AMORPHIS (foto) au anunțat că basistul Niclas Etelävuori a părăsit formația, datorită unor motive „obiective”. Totuși, muzicianul este de altă părere și a publicat un comunicat în care explică plecarea sa neașteptată.

Niclas Etelävuori a fost membru Amorphis din anul 2000 și a înregistrat cu formația opt albume de studio. Trupa a publicat un comunicat în care explică faptul că plecarea nu s-a datorat vreunui conflict: „Sunt o mulțime de lucruri care au se desfășoară în acest moment în Amorphis, dar cea mai tristă veste este aceea că dragul nostru frate Niclas Etelävuori a hotărât să părăsească formația. Decizia lui nu are nicio legătură cu vreun membru de al formației, nu există dispute între noi. Este destul de greu să descriem care sunt sentimentele fiecăruia acum, mai ales că am lucrat ca o familie atât de mulți ani”.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că Amorphis a fost mereu o trupă democrată și mai mult ca sigur nu toate deciziile au mulțumit pe toată lumea. Unii nu se pot înțelege cu alții, asta este viața. Atenția și deciziile au fost mereu luate pentru binele Amorphis. Vom continua să lucrăm cu actualul management și nu simțim să fie vreo problemă între noi. Și în aceste circumstanțe, povestea merge mai departe și suntem fericiți să vă anunțăm că vechiul nostru prieten Olli-Pekka (Oppu) Laine se va alătura trupei pentru viitoarele show-uri și festivaluri. Nu am mai cântat de mult împreună și suntem siguri că vom deveni nostalgici!”.

Niclas Etelävuori este de altă părere

Basistul finlandez a publicat la rândul său un comunicat în care explică decizia sa: „Sunt trist să vă anunț că după 17 ani în care am ocupat de poziția de basist în Amorphis, este timpul să iau cea mai grea decizie din viața mea. Încă iubesc muzica, colegii și echipa cu care am colaborat și le urez tot norocul din lume. Nu există vreun conflict între noi”.

„Motivul pentru care plec este lipsa de management din formația. Poate sună nebunesc pentru voi, dar asta este situația, afacerile muzicale pot deveni uneori complicate. Eu i-am obținut managerului acum mult timp postul în formație, dar am auzit numai minciuni în ultimii ani, a fost destul. Este destul de evident pentru mine că managerul nostru lucrează doar pentru interesul propriu și nu pentru trupă. E ciudat că „restul” trupei îl vrea în continuare ca manager. Cu toții trebuie să facem ceea ce credem că trebuie și nu mai am nicio încredere în actualul manager. Am lăsat o ușă deschisă dacă trupa vrea să schimbe lucrurile”.

Amorphis IMG_3988


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*