Basistul Rage Against The Machine, Tim Commerford lansează noul trio, 7D7D

Tim Commerford
Tim Commerford

Basistul Rage Against The Machine, Tim Commerford și-a unit forțele cu Mathias Wakrat și Jonny Polonsky pentru a forma un nou trio, 7D7D. Piesa de debut a trupei, Capitalism, tocmai a fost lansată prin Mad Bunny Records

Este greu de identificat ceea ce uimește mai întâi – natura înșelător de optimistă, chiar pop a melodiei și a vocii lui Tim, sau tonul său de bas caracteristic. Modelul total unic și ciudat de tobe al lui Mathias, cu indicii de jazz, ritmuri mecanice și electronice, toate sunt create acustic și integrate cu experiență. Chitara sublimă, precisă și puternică a lui Jonny, care le blochează pe toate pentru a oferi versurile – manifeste, într-adevăr – care ajung în minte ca un șarpe în iarbă. În doar câteva rânduri din Capitalism, melodia atrăgătoare obligă la a cânta, iar versurile continuă să coboare ca un ciocan, denunțând în mod explicit tirania și nedreptățile.

Crescut în Irvine, California, Tim Commerford a învățat basul și a început să canalizeze o copilărie grea în muzică. Până la vârsta de 20 de ani, era membru Rage Against The Machine. Tim a fost și în Audioslave (unde l-a cunoscut pe Jonny) și Prophets Of Rage. Mathias, născut în Franța, s-a îndrăgostit de percuție prin unchiul său și a început să o studieze la vârsta de 11 ani. Se muta mai târziu la Los Angeles, unde îl va întâlni pe Tim. Tim și Mathias au devenit rapid prieteni. Ei împărtășesc o pasiune pentru bicicletele montane și pentru John Coltrane.  Deși buni prieteni, au durat mulți ani până să cânte împreună într-o trupă.

În 2015, cei doi erau amândoi în trio-ul Wakrat, pe care Tim l-a descris drept „nepăsător, necruțător, nestăpânit și necenzurat.” Totuși, acest lucru s-ar putea spune despre fiecare trupă în care a fost Tim.

Tim și Jonny au început să scrie muzică împreună după ce Audioslave s-a despărțit. Jonny fusese tehnician de chitară, a fost descoperit în anii 1990 de Reeves Gabrels. Frank Black de la Pixies a ajutat la producerea primului său demo. Jonny a semnat apoi cu Rick Rubin și casa de discuri American Recordings. S-a alăturat trupei Puscifer și a făcut turnee cu mulți artiști, inclusiv Tom Morello. A înregistrat cu Kevin Haskins și David J de la Bauhaus și a cântat pe ultimele două albume Johnny Cash.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*