Bob Dylan, acuzat de rasism de catre croati

BOB DYLAN a reusit sa-i infurie rau pe croati. Muzicianul a facut niste declaratii suparatoare in versiunea franceza a revistei Rolling Stone, informeaza NME.

Artistul are probleme serioase cu reprezentantii unei asociatii croate pentru drepturile omului si va fi dat in judecata de aceasta.

Dylan ar fi spus urmatoarele:

„America a fost distrusa de prejudecatile legate de culoarea pielii. Acestea distrag atentia de la lucruri cu adevarat importante. Oamenii se urasc doar pentru ca au pielea de alta culoare. Este nebunie si va opri progresul oricarei natiuni. Negrii stiu ca unii dintre albi nu si-au dorit abolirea sclaviei. Daca ai in sange un conducator de sclavi, negrii vor simti asta. Aceste lucruri persista pana in ziua de astazi. La fel evreii pot sa simta un Nazist iar sarbii un croat„, a declarat Dylan.

Ultima replica a atras atentia Consiliului Croat din Franta, care s-a scandalizat si a declarat ca va da in judecata atat artistul cat si publicatia.

Este incitare la ura. Nu poti sa compari o natiune intreaga cu o mana de criminali. Nu avem nimic cu Rolling Stone sau cu Bob Dylan, dar declaratiile sunt nepotrivita„, a declarat Vlatko Mari, Presedintele Consiliului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*