Doua artiste afroamericane vorbesc despre rasismul din comunitatea metal

223 vizualizări

Lumea metalului ar trebui sa fie una a tolerantei si a intelegerii diferentelor dintre oameni deoarece, nu-i asa, metalistii se lauda ca sunt oameni „destupati” la minte.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau intotdeauna asa. O dovedeste cazul Militiei, membra a unei trupe tribut Judas Priest, intitulate Judas Priestess.

Militia este afro-americana si a declarat ca s-a luptat de-a lungul timpului cu discriminarea la care era supusa de rasistii din interiorul scenei metal, informeaza Blabbermouth.

Muziciana i-a oferit un interviu exclusiv autoarei/muzicienei Laina Dawes, care a scris cartea „What Are You Doing Here?: A Black Woman’s Life and Liberation In Heavy Metal”. In volum este abordata problema prejudecatilor fata de performerele de origine afroamericana.

„Faceam un cover la Metallica in 2009 si s-a intamplat ceva nebunesc. Erau barbati care scoteau sunete de gorila atunci cand treceam pe langa ei. Cativa oameni m-au numit ‘cioara'”, scrie Laina in cartea sa.

Atat Laina cat si Militia au declarat ca, desi comunitatea metal nu le-a acceptat de la inceput, ele si-au gasit refugiul in acest gen agresiv de muzica.

„Daca nu era metalul, m-as fi sinucis…ai nevoie de ceva prin care sa-ti exteriorizezi furia”, a punctat Laina, incurajata de Militia care spune: „Mi s-au oferit contracte de catre case mari de discuri dar toate mi-au cerut sa ma schimb. ‘Trebuie sa porti tocuri, trebuie sa fii ca Tina Turner, trebuie sa-ti schimbi coafura. Nu poti afisa acel afro. Lumea nu te va placea.’ Bineinteles ca am refuzat iar aceasta integritate m-a costat experiente, oportunitati si joburi. Dar nu regret”.

„What Are You Doing Here” este prefatata de Skin de la Skunk Anansie.

Va recomandam sa o cititi daca puteti pune mana pe ea.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*