Burning Witches lansează clipul The Dark Tower

Burning Witches 2023

Trupa elvețiano/olandeză Burning Witches va lansa al cincilea album de studio, The Dark Tower, pe 5 mai prin Napalm Records. Videoclipul oficial al piesei ce dă titlul LP-ului tocmai a fost lansat.

Burning Witches comentează: „Albumul nr. 5 este deja terminat. Iată noul single, The Dark Tower, cu ritmul său necruțător, riff-urile cu adevărat epice și vocea izbitoare, dar melodică! Tema Elizabethei Bathory și reputația ei infamă de contesă a sângelui a fost o inspirație fantastică pentru clipul video. Am simțit o legătură puternică cu saga ei înfiorătoare. Și am știut de la început că va fi un nou punct culminant în istoria Burning Witches!”

The Dark Tower track listing:
01. Rise Of Darkness
02. Unleash The Beast
03. Renegade
04. Evil Witch
05. World On Fire
06. Tomorrow
07. House Of Blood
08. The Dark Tower
09. Heart Of Ice
10. Arrow Of Time
11. Doomed To Die
12. Into The Unknown
13. The Lost Souls

Burning Witches lineup:
Laura Guldemond – Voce
Romana Kalkuhl – Chitară
Larissa Ernst – Chitară
Jeanine Grob – Bass
Lala Frischknecht – Tobe

Prima interpretare live a trupei Burning Witches cu Guldemond a avut loc în iunie 2019 la Sweden Rock Festival. Solista trupei olandeze symphonic metal Shadowrise, Laura Guldemond a fost recrutată de în urma plecării Serainei Telli.

Într-un interviu din 2021 pentru Femme Metal Webzine, Guldemond a declarat despre modul în care s-a alăturat Burning Witches: „Întrucât chitarista anterior a trupei era deja o cunoștință a mea, când căutau o nouă solistă, mi-a propus să colaborăm pentru că știa că m-aș potrivi trupei. Am vocea potrivită, iubesc metalul vechi și deja aveam același stil. În cele din urmă, mi s-a părut o potrivire firească. Apoi am trimis câteva înregistrări pentru audiție.”

Într-un interviu cu Overdrive din Irlanda, Laura a vorbit despre inspirațiile ei vocale. „Este dificil să aleg pentru că am atât de mulți vocaliști pe care îi iubesc cu adevărat”, a spus ea. „De exemplu, când am început să iau cu adevărat lucrurile în serios, mă documentam despre interpretarea vocii melodice clean. Și, de asemenea, a vocii distorsionate. Am tot respectul pentru soliștii care se specializează în ambele stiluri. Lzzy Hale (Halestorm), are o tehnică vocală foarte dură și puternică pe care o iubesc. Dar și Sia, care este o cântăreață pop, are o voce care îmi place foarte mult. Admir multe vocaliste și, într-un fel, sunt inspirată puțin de toate solistele pe care le admir. Acesta este unul dintre lucrurile foarte interesante la Burning Witches. Se întâmplă multe în muzica noastră și suntem foarte versatile când vine vorba de melodie și sunet”.

Burning Witches- The Dark Tower
Burning Witches- The Dark Tower

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*