Christopher Amott se desparte de trupa Dark Tranquillity

Chitaristul Christopher Amott și-a anunțat plecarea din trupa Dark Tranquillity. Amott, în vârstă de 45 de ani, care a fost membru fondator al formației Arch Enemy, alături de fratele său Michael Amott, s-a alăturat oficial la trupei Dark Tranquillity în 2020, după ce anterior a fost membru al lineup-ului de turnee, începând din 2017. Pe 22 iulie, Christopher a publicat următoarea declarație, prin intermediul rețelelor de socializare: „Bună tuturor. Am luat decizia de a părăsi Dark Tranquillity. Nu există nici uun conflict sau resentiment între noi, dar este timpul să mă concentrez pe niște muzică nouă, de care sunt foarte mândru! Aș dori să le mulțumesc băieților (și fanilor) pentru toți acești ani de concerte grozave!”

Câteva ore mai târziu, Dark Tranquillity a emis următoarea declarație cu privire la plecarea lui Amott: „Cu tristețe anunțăm că prietenul și chitaristul Chris Amott părăsește trupa pentru a-și urma propriul drum muzical. A fost o onoare și o plăcere să cântăm cu el și ne despărțim pe cale amiabilă. În viitorul apropiat, locul lui va fi ocupat de senzaționalul Joey Concepcion, care ni se va alătura pentru restul verii.”

„Misiunea noastră rămâne aceeași – să explorăm această melancolie care se învecinează cu furia. O cale făurită de toți membrii Dark Tranquillity, din trecut și din prezent. S-ar putea să fie niște fețe noi pe scenă, dar în familia noastră extinsă, totul este cam la fel. Niklas Sundin încă se ocupă de partea vizuală și Martin Henriksson este încă managerul nostru. Următoarea noastră sarcină va fi să înregistrăm al 13-lea album, în această toamnă. Suntem foarte încântați de material și abia așteptăm să vi-l prezentăm.” 

În urmă cu doi ani, Dark Tranquillity s-a despărțit de bateristul Anders Jivarp și de basistul Anders Iwers. Jivarp a fost membru original al trupei Dark Tranquillity, cântând până în prezent pe toate albumule trupei. Iwers s-a alăturat în 2016 și a cântat pe ultimele două albume ale grupului, Atoma din 2016 și Moment din 2020. Jivarp și Iwers au fost înlocuiți în turneele recente de Joakim Strandberg Nilsson (In Mourning, Wolves Within) și respectiv Christian Jansson (Grand Cadaver, Pagandom).

Cel mai recent album Dark Tranquillity, Moment, a fost lansat în noiembrie 2020. Materialul a fost înregistrat la Nacksving Studios și Rogue Music de Martin Brändström și apoi mixat/masterizat de Jens Bogren la Fascination Street Studios.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*