Concert Queensryche in Romania

Noul album semnat de americanii de la QUEENSRYCHE, intitulat “Queensryche” va fi lansat oficial in Romania in data de 20 octombrie 2013, cu ocazia unui concert special pe care formatia il va sustine la Turbohalle din Bucuresti.
 
Evenimentul va fi organizat de catre Promusic Events si Maximum Rock Magazin in colaborare cu Xlab Solutions (Producator Nelu Brindusan).
 

S-au pus in vanzare un numar de 1.000 de bilete pentru concertul QUEENSRYCHE la urmatoarele preturi:

89 lei – Pret promotional – primele 100 de bucati – Sold Out!
98 lei – Cat I – urmatoarele bilete achizitionate pana la data de 7 octombrie 2013
115 lei – Cat II – biletele achizitionate in perioada 08-19 octombrie 2013
125 lei – Cat III – pret valabil pentru biletele achizitionate in ziua concertului. Acestea pot fi procurate doar de la intrarea in locatia evenimentului (Turbohalle)
250 lei – VIP ( 20 bucati ) – include Pass VIP, meet & greet cu formatia, autografe, poze cu formatia, afis concert color.

Acestea se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.
O lista cu toate magazinele din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate vedea AICI.


 
“De-a lungul evolutiei metalului, au existat doar cateva trupe care au definit un gen. Queensryche este pentru progressive ceea ce a fost Black Sabbath pentru heavy-metal” Metal Hammer Germany.
 
Metalul progresiv este unul dintre cele mai complexe si dificile genuri muzicale. Pentru a canta in acest stil, si a o face bine, este nevoie de virtuozitate, originalitate si mult curaj.
 
De aceste calitati – plus inca multe altele – a dat dovada legendarul grup QUEENSRYCHE, creditat, de alta, drept unul dintre „parintii fondatori” ai metalului progresiv modern.
 
Formatia s-a nascut in 1982 in Bellevue, Washington si a starnit o adevarata revolutie sonica, devenind rapid o trupa-referinta pentru muzica grea a secolului XX.
 
Materialul din 1988 intitulat „Operation: Mindcrime” este considerat si acum un stalp de rezistenta al genului progresiv si un „manual” sonor pentru toate formatiile care vor sa abordeze acest „idiom” sofisticat.
 
Nu foarte multe trupe metal se pot lauda ca au fost nominalizate la Premiile Grammy, dar Queensryche a bifat si acest capitol, primind, de-a lungul vremii, 3 nominalizari.
 
Line-up-ul original al Queensryche a constat in Geoff Tate – voce, Chris DeGarmo – chitara, Michael Wilton – chitara, Eddie Jackson – bas si Scott Rockenfield – tobe. 
 
Intre timp, ca in orice trupa, au mai existat schimbari. DeGarmo a parasit formatia in 1997, locul sau fiind ocupat acum de virtuozul Parker Lundgren. Geoff Tate, vocalistul, a fost concediat in 2012, si inlocuit cu Todd La Torre.
 
Dupa 12 albume de succes, follow-up-ul lui „Dedicated Chaos” soseste in 2013 sub forma lansarii „Queensryche”. Cel de-al 13-lea disc al grupului american marcheaza revenirea acestuia pe scena intr-o formula echilibrata si neafectata de modificarile interne.
 
Mai puternici ca niciodata, Queensryche vor ajunge in Romania si in noua varianta, pentru promovarea noului album.

Concertul este cel cu numarul 3 al trupetilor, care au vizitat tara ultima data in 2009, cand au cantat la Arenele Romane din capitala.
 
Fanii sunt invitati sa vada cu ochii lor faptul ca esenta muzicii adevarate nu este afectata de nimic si supravietuieste oricarei incercari! Ca sa citam versurile piesei “Best I Can”: “I’ve seen the world through a bitter stare, but my dream is still alive, I’m going to be the best I can”.
 
Un concert care nu trebuie ratat de fanii Dream Theater, Tool sau Fates Warning. 
 
Discografie:
The Warning (1984)
Rage for Order (1986)
Operation: Mindcrime (1988)
Empire (1990)
Promised Land (1994)
Hear in the Now Frontier (1997)
Q2K (1999)
Tribe (2003)
Operation: Mindcrime II (2006)
Take Cover (2007)
American Soldier (2009)
Dedicated to Chaos (2011)
Queensrÿche (cu Todd La Torre) (2013)

Componenta:
Michael Wilton – chitara, backing vocals (1982–prezent)
Eddie Jackson – bas, backing vocals (1982–prezent)
Scott Rockenfield – tobe, percutie, clape (1982–prezent)
Parker Lundgren – chitara, backing vocals (2009–prezent)
Todd La Torre – voce (2012–prezent)

 
 

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*