Geoff Tate anunță un turneu

Geoff Tate live - jan 2022
Geoff Tate live - jan 2022

Fostul vocalist al trupei Queensrÿche, Geoff Tate, va sărbători cea de-a 35-a aniversare a albumului clasic al trupei Operation: Mindcrime printr-un turneu în 2023. Etapa europeană a călătoriei va include o serie de nouă spectacole în iunie.

Vorbind despre turneu, Tate a spus: „Este ciudat să mă gândesc, dar aceasta este perspectiva mea. De fapt, nici nu aveam de gând să o fac din nou. Primesc solicitări – atât de multe solicitări – să cânt acest disc în întregime… Deci Ahh … Bine. Încă o dată, doar o dată.”

Lansat inițial în mai 1988, al treilea album de studio al lui Queensrÿche, Operation: Mindcrime a dus cvintetul la un nivel cu totul nou. Conceptul, dezvăluit prin melodii, gravitează în jurul personajului Nikki, dependent de droguri în recuperare, deziluzionat de societatea coruptă. Atras într-un grup revoluționar condus de Dr. X, Nikki este manipulat să asasineze lideri politici. Până când prietenia sa cu călugărița Mary îi deschide în sfârșit ochii asupra adevărului. Videoclipul oficial al single-ului Operation Mindcrime are un număr record de vizualizări.

Considerat unul dintre cele mai mari albume conceptuale din toate timpurile, Operation: Mindcrime a obținut discul de platină în 1991. A fost clasat în Top 100 Metal Albums Of All Time de către Kerrang! și Billboard. Albumul original Operation: Mindcrime a împletit teme ca religia, abuzul de droguri și politica underground, radicală. În schimb, Operation: Mindcrime II din 2006 a fost privit ca o continuare inutilă. În primii șase ani de la momentul lansării acest album s-a vândut în mai puțin de 150.000 de copii. Albumul original s-a vândut în peste 500.000 de copii într-un an.

În aprilie 2014, Tate și Queensrÿche au anunțat că s-a ajuns la o înțelegere după o luptă juridică de aproape doi ani. Vocalistul a dat în judecată trupa pentru drepturile asupra numelui Queensrÿche după ce a fost concediat în 2012. Wilton, Rockenfield și Jackson au răspuns cu un contraproces. S-a ajuns la un acord conform căruia Wilton, Rockenfield și Jackson vor continua ca Queensrÿche. Tate ar avea dreptul exclusiv de a interpreta  în direct Operation: Mindcrime și Operation: Mindcrime II în întregime.

Înlocuitorul lui Tate, Todd La Torre, a lansat până acum patru albume cu trupa: Queensrÿche (2013), Condition Hüman (2015), The Verdict (2019) și Digital Noise Alliance (2022).

Geoff Tate Operation Mindcrime Tour Poster
Geoff Tate Operation Mindcrime

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*