Queensrÿche lansează videoclipul pentru Sicdeth

Queensryche-Sicdeth video
Queensryche-Sicdeth video

Queensrÿche a lansat un videoclip pentru piesa Sicdeth. Piesa este preluată de pe cel de-al șaisprezecelea album Queensrÿche , Digital Noise Alliance, lansat pe 7 octombrie prin Century Media. Discul este realizat de Chris „Zeuss” Harris, care a lucrat anterior la LP-urile Condition Hüman (2015) și The Verdict (2019).

Vorbind despre piesă și videoclip, vocalistul Todd La Torre a spus: „Sicdeth este o poveste abstractă despre ucigașii condamnați și consecințele celor atașați de ambele părți. Cum pot depăși familiile victimelor și ale atacatorilor o asemenea durere? Deținutul acum are doar mintea cu care să scape. Versurile fac aluzie discret ucigașul condamnat Jody Arias. Videoclipul, însă, a fost adaptat mai mult la cazul Aileen Wuornos.”

Chitaristul, Michael Wilton, a declarat despre Digital Noise Alliance: „Este un album care se întinde și cuprinde întregul gen muzical abordat de Queensrÿche. Are momente foarte melodice, este progresiv și este heavy metal.”

În ceea ce privește procesul de compunere a pieselor, Wilton a spus: „Locuiam în Seattle la acea vreme. Iar când ești izolat așa, îți produce lucruri ciudate prin cap. Am vorbit cu Todd și am menționat că în tot acest timp am scris o mulțime de riff-uri mici la chitară. Așa că, m-am dus și l-am vizitat pe Todd în Florida la sfârșitul lunii ianuarie 2021.”

„Habar nu aveam că l-a invitat și pe producătorul Zeuss. Dar apoi am luat toți o decizie conștientă. Procesul de creație al acestui album nu va consta în melodii trimise prin e-mail fiecăruia, așteptând aprobarea. Procesul urma a fi unul bazat pe riff la fata locului, experimentare, improvizație. Așadar, eu veneam cu un riff și Zeuss înregistra iar Casey Grillo punea  tobele electronice. Rezultatul era pus deoparte și se trecea la următorul riff și așa mai departe. Apoi ne-am așezat să ascultăm toate părțile, imaginându-ne unde s-ar așeza într-o structură de piesă.   În cele din urmă, am avut aproximativ 22 de idei de piese. A trebuit să le reducem la aproximativ 11 sau 12 melodii.”

Despre temele abordate, Michael declară: „Multe melodii reprezintă perspectiva noastră asupra tulburărilor actuale din lume, în special în Statele Unite. Todd scrie versuri grozave, la fel și Eddie Jackson, și am scris și eu câteva. Cred că, așa cum am mai spus, este un album complet, atotcuprinzător, cu adevărat Queensrÿche. Cred că toată lumea se va bucura de el cu adevărat.”

În martie, La Torre a declarat despre noul LP: „Fiecare piesă poate avea o atitudine puțin diferită și am vrut să folosim doar amplificatoare reale și toate chestiile vintage, reale, care au fost folosite de-a lungul istoriei Queensrÿche”În noiembrie La Torre a spus despre direcția muzicală a noului material Queensrÿche: „Nu sună ca The Verdict. Este un ceva nou. Ne-am concentrat mai mult pe părțile melodice.”

În octombrie 2021, Wilton a confirmat că chitaristul Mike Stone a revenit și va contribui cu solo pe noul album de studio al trupei. De la sfârșitul lui mai 2021, Stone se ocupă de a doua chitară cu Queensrÿche. Trupa a anunțat în iulie 2021 că Parker Lundgren părăsește grupul pentru a se concentra pe „alte afaceri”. Stone s-a alăturat inițial trupei pentru albumul din 2003, Tribe și a rămas timp de șase ani înainte de a părăsi grupul.

În ultimii cinci ani și jumătate, Grillo l-a înlocuit pe bateristul original, Scott Rockenfield, care a renunțat la activitățile de turnee ale trupei la începutul anului 2017 pentru a petrece timp cu tânărul său fiu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*