Creative Waste a susținut primul concert metal public din Arabia Saudită (video)

Dacă pe 25 octombrie noi ne bucuram de o zi de vineri plină de albume noi, oamenii din Khobar, Arabia Saudită, au avut parte de primul concert metal public din istoria țării.

Formația grindcore Creative Waste a decis că e timpul să iasă din underground cu un concert la Bohemian Art Cafe din Khobar, cu riscul de a ajunge la închisoare și ei, și publicul, chiar și proprietarii localului. Din fericire nu s-a întâmplat nimic din toate acestea.

A fost unul dintre cele mai bune showuri ale noastre, spune liderul formației într-un interviu pentru Metal InjectionO grămadă de oameni din public erau fețe pe care nu le văzusem de mai bine de 10 ani. Am simțit că toată lumea vine înapoi și începe să prindă speranță. Organizatorii, oamenii din scena metal încep să se gândească la lucruri mai mari, vor concerte mai mari. Nu m-ar surprinde dacă ar organiza unul open air. Sunt toți foarte porniți acum. Chiar cred că o să se întâmple, chiar datorită acestui concert.

Pe pagina de facebook, trupa povestește cum și oamenii de la un magazin de alături au venit să vadă ce se întâmplă și au încercat să intre. Concertul a fost sold out în doar 3 zile de la anunț, asta într-o țară unde lumea habar n-are ce e grindcore sau muzica metal în general.

Creative Waste live @BohemiaArtCafe in Khobar Saudi Arabia

Last Friday, the 25th of October was arguably one the most historic moments for Rock and Metal in Saudi Arabia. The first Metal show to ever be held in a public commercial space. In a cafe in Khobar called “Bohemia Art Cafe”. It couldn’t be more public than this. Customers from the store next door came over to see what’s going on and tried to get in. People were literally peaking inside wondering what on earth is going on inside. The show sold out in 3 days after the announcement of the event. The registration was taken down the next morning. That’s for a supposed genre that has no market or fans. In Saudi Arabia of all places. 3 acts played, a Doom Metal band “Shamal”, a one man instrumental band “Madani Zakari” and yours truly “Creative Waste” a Grindcore/Deathmetal band. For the first time ever in Saudi we were playing in our very own scene, surrounded by friends, family and fans from all over Saudi.We leave you with this video from that night.

Geplaatst door Creative Waste op Woensdag 30 oktober 2019

Evenimentul a fost numit „The Live Metal Head”, iar pe lângă Creative Waste au cântat Shamal (doom metal) și Madani Zakari.

Chiar și așa, nu erau siguri că evenimentul va avea loc. Liderul formației, Fawaz Al Shawaf, cu o experiență de 20 de ani de muzică în spate, spune: Mai de mult eram doar noi și niște oameni din Jeddah care organizau concerte. Era un cerc închis, doar oamenii din comunitatea metal. Mai târziu s-au apucat și alții să facă asta, iar atunci au apărut problemele: unul dintre ei a mers la închisoare un an. Altul nu era din Arabia Saudită, deci a fost deportat în Siria și pus pe lista neagră. După asta, scena metal s-a potolit pentru că toată lumea era speriată.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*