Dirty Shirt- Premiera Live la Pol’And’Rock 2022

Dirty Shirt

Dirty Shirt au avut premiera concertului de la Pol’and’Rock 2022, cel mai mare show de până acum din istoria trupei. Conform organizatorilor, trupa maramureșeană a cântat în fața a peste 50000 de spectatori.

Pol’and’Rock este festivalul muzical ce deține recordul de public prezent în Europa, înainte de pandemie ajungand la peste 750.000 spectatori (cumulați în cele 3 zile de festival). Maramureșenii au mai cântat pe scena acestui prestigios festival, la ediția din 2021 (ediție de pandemie) și au revenit în 2022 pe scena Pol’and’Rock, deschizând oficial festivalul din postura de câștigători ai concursului Pol’and’Rock- Golden Spinning Top. La acest concurs, publicul alege una din trupele participante de la ediția precedentă, iar Dirty Shirt a câștigat, obținând peste 5.000 de voturi în finală. Astfel, Dirty Shirt își alătură numele listei selecte de câștigători ai acestui concurs de-a lungul timpului precum Avatar (2020), Dubioza Kolektiv (2019), Amon Amarth (2018), Bring Me the Horizon (2017), Anthrax (2014), Sabaton (2013), Papa Roach (2011) sau Clawfinger (2009).

Pol’and’Rock, sau Woodstock Poland cum este supranumit, are loc în Czaplinek-Broczyno, (Nord-Vestul Poloniei), aproape de frontiera cu Germania și Marea Baltică și este cel mai mare festival de muzica din Europa, unde în mod obișnuit participă peste 600.000 spectatori. Ediția din 2022 s-a desfășurat în perioada 4-6 august, iar Rini și gașca au reprezentat România, deschizând oficial festivalul pe scena principală. Concertul a fost transmis live online și pe canalele naționale de televiziune din Polonia și s-a încheiat cu o surpriză pentru publicul prezent: alături de Dirty Shirt a urcat pe scenă formația Łydka Grubasa pentru a cânta împreună una dintre cele mai îndrăgite piese din repertoriul formației poloneze, Rapapara.

Cei care au urcat pe scena Pol’and’Rock și au cântat în fața a peste 50000 de spectatori sunt:
Dan “Rini’ Crăciun – Vocals
Robert Rusz – Vocals
Mihai Tivadar – keyboards, guitars
Cristian Bălănean – guitars
Dan Petean – guitars
Pal Novelli – bass
Cosmin Nechita – violin
Sergio Ponti – drums
Miruna Puiu – backing vocals
Tea Vișan – backing vocals
Răzvan Nechita – violin
Andrei Oltean – flutes
Darius Bosca – clarinet

Dirty Shirt continuă partea a doua a turneului de promovare a celui mai recent album, Get Your Dose Now (2022), având deja anunțate concerte în România, Franța, Polonia și Marea Britanie. Ne vom revedea cu gașca în formula big band week-endul acesta, la Quantic – București (24.02) și Reduta – Brașov (25.02), pentru două concerte aniversare Freak Show 10 ani, cu un playlist special, ce va conține majoritatea pieselor de pe acest album. Astfel, pe lângă hiturile Bad Apples, Săracă Inima Me sau Rocks Off, fanii trupei maramureșene vor avea ocazia să revadă live piese pe care Dirty Shirt le-a cântat foarte rar (sau chiar deloc) în ultimii ani: Ride, Freak Show, Away, Trust Me. Fiind vorba de un eveniment special, formația va performa în formulă extinsă și va pregăti un show de două ore, format din două părți: un prim set Freak Show – Dirtylicious, urmat de un set cu piese de pe ultimele două albume (Letchology și Get Your Dose Now!).
Bilete la următoarele concerte Dirty Shirt din țară pot fi achiziționate pe https://www.ambilet.ro/dirtyshirt

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*