Dirty Shirt se apropie de finalul turneului de primăvară!

Ansamblul vocal-instrumental Dirty Shirt alături de Transylvanian FolkCore Orchestra sunt de ceva vreme pe drumuri prin toată Europa pentru a promova ultimul material discografic lansat pe 8 martie 2019, „Letchology”.

După concerte cu un succes memorabil, recenzii pozitive și aplauze asurzitoare în orașe mari din Franța, Germania, UK, dar și din România, prima parte a turneului de promovare se apropie de final. 

Ultimele două concerte vor avea loc la Oradea pe 10 mai 2019 @ Café Moszkva și pe 11 mai 2019 la Timișoara @ Reflektor Venue, alături de Dalriada, cea mai cunoscută formație de folk metal din Ungaria.

Din punctul meu de vedere, „Letchology” a luat ce a fost mai bun în „Dirtylicious” / „FolkCore Detour”  și „Freak Show”. Pe de o parte am continuat și extins colaborările cu muzicieni veniți din orizonturi muzicale diverse, însă influențele sunt mult mai variate, albumul e mai experimental și mult mai puțin axat pe folclorul românesc. În afară de „Latcho Drom” toate piesele sunt compoziții originale, versurile fiind adaptate din folclor pe „Nem Loptam” si parțial la „Pălinca”. – Mihai Tivadar, chitarist și liderul formației Dirty Shirt despre „Letchology”. Află mai multe într-un interviu exclusiv pentru Maximum Rock, aici.

Vezi ce nebunie a fost la concertele anterioare, apoi fugi și cumpără bilete pentru ultimele două concerte din această primăvară! Dacă vrei să știi mai multe detalii despre concertul din București, 13 aprilie @ Quantic, citește cronica noastră de concert.

Geplaatst door Dirty Shirt op Donderdag 28 maart 2019

„Letchology” este al șaptelea material discografic lansat prin Rock Attack Records/Apathia Records. Albumul conține nouă piese produse de Mihai Tivadar, mixat/masterizat de Charles “Kallaghan” Massabo (Kallaghan Records, Los Angeles, USA).

Poate fi achiziționat online cu un mail la info@dirty-shirt.com, prin Bandcamp, Amazon, Google Play sau iTunes sau ascultat integral pe YouTube și Spotify.

Dirty Shirt:

 • Dan „Rini” Crăciun (voce)
 • Robert Rusz (voce)
 • Mihai Tivadar (clape, chitară)
 • Cristian Bălănean (chitară)
 • Dan Petean (chitară)
 • Pal Novelli (bass)
 • Vlad Ţoca (tobe)
 • Cosmin Nechita (vioară)

Geplaatst door Dirty Shirt op Vrijdag 29 maart 2019

Invitați speciali pentru acest material au fost: Alexandra Joicaliuc (backing vocals), Miruna Puiu (backing vocals), Gabriel Bărăştean (violin), Andrei Oşan (clarinet, saxophone), Mihnea Blidariu (trumpet), Andrei Oltean (Blockflüte), Leonard Negrea (cimbalom), Eduard Albina (accordion), Ionuţ Vârtolaș (trombone), Ferenc Balogh (viola), Stefan Peterfi (double bass), Ioan Mircea Belbe (saxophone on “Starea Naţiei”), Cătălina Popa (flute on “Killing Spree”), Ciprian Ghiaţă (accordion on “Pălinca”) și Marius Sabo (additional violins on “Pălinca”).

Bilete pentru concertul din Oradea de pe 10 mai @ Café Moszkva găsiți pe AmBilet.ro:

 • 25 lei – Normal Ticket (preț până pe 09 mai, inclusiv)
 • 35 lei – Acces (bilete achiziționate în ziua concertului)

Bilete pentru concertul din Timișoara de pe 11 mai @ Relflektor Venue găsiți tot pe AmBilet.ro:

 • 30 lei – Normal Ticket (preț până pe 10 mai, inclusiv)
 • 40 lei – Acces (bilete achiziționate în ziua concertului)

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*