DIRTY SHIRT și Visul Luanei

Un concert intim sold out marca Diry Shirt în The Pub, muzică, surprize și un proiect special numit „Visul Luanei”.

Atunci când Dirty Shirt anunță un nou concert în București, nu e nevoie de multă reclamă. Ei înșiși sunt o rețetă a succesului garantată, prin originalul sound dirty fuckin folkcore metal.

Sâmbătă, 15 iunie 2024 într-o atmosferă „Hot for Summer”, Dirty Shirt, una din cele mai iubite și originale formații rock din România, inedită prin măiestria cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale românești și maghiare, dar și world music, funk, electro, etc. au cântat și ne-au încântat într-un concert incendiar, o explozie de energie pozitivă, cu un setlist de suflet și ne-a făcut să ne simțim la fel de minunat ca și la Dirty Fest-ul de la Cluj, de care și acum, după aproape 2 luni ne amintim cu mare bucurie și melancolie.

Așa cum și membrii trupei au spus-o, a fost un concert intim și foarte special, o reîntâlnire plină de emoție și entuziasm cu cei mai dragi fani ai lor din București. Au existat si rockeri care i-au văzut pentru prima dată în The Pub și care au fost foarte impresionați de prestația originală marca Dirty Shirt.

Fanii au fost încântați că au putut reauzi două melodii dragi, Away și Ride. Aceste piese sunt mai rar in playlist-ul lor și sunt o mare bucurie pentru noi toți.

Va prezentăm mai jos o înregistrare DE COLECȚIE.

De data asta, din motive obiective a lipsit liderul trupei, Mihai Tivadar dar și carismaticul chitarist Dan Petean. Acesta a fost înlocuit cu brio de simpaticul tânăr chitarist din Deva, Alex.

Atmosfera incendiară a fost completată de frumoasele și talentatele turturici backing vocals. Alături de veterana Alexa a cântat cea mai nouă „achiziție” Sia (Anastasia), ambele într-o formă de invidiat. Cel mai impresionant moment a fost cel în care toată sala cânta împreună cu trupa, Săracă Inima Me. Senzația a fost că toți formăm o mare formație si o faină familie.

Un moment special a fost acela în care simpaticul vocal Rini a anunțat că membrii trupei au un cadou de suflet unui fan special. Fanul i-a urmat împreună cu familia lui la multe concerte, de la București, până la Cluj. Astfel, Domnului Sorin Popescu, pe care îl iubim cu toții, i-a fost înmânat un original capac de tobă. Acesta era semnat de toți membrii formației maramureșene. La sfârșitul showului „il grande” Sergio Ponti i-a „predat” bețele cu care bătuse pe ritmurile Dirty Shirt!

Nu au lipsit nici Geamparalele, Dirtylicious, Maramu’ sau Bad Apples, iar Pălinca a încheiat o seară de vis.

Inițial planul era să susțină cauze locale doar în cadrul turneului ROAD RAGE TOUR. Datorită impactului de până acum, au decis să continue să susțină cauze în orașele unde organizează concerte. Și o vor face atâta timp cât ajutorul lor și al nostru contează. Cum să nu-i iubești și pentru asta?

Pentru concertul de sâmbătă de la The Pub Universității au ales să susțină Fundația Visul Luanei. Fundația are o activitate extrem de importantă în protecția animalelor sălbatice și a biodiversității.

Pentru că este o fundație pe care o iubim, am vrea să vă spunem în câteva cuvinte povestea lor. Este o poveste foarte emoționantă care a impresionat o țară întreagă și nu numai…

A fost o dată o fată frumoasă și bună, Luana (Ana Lucia) Udrescu, medic veterinar. „Cel mai bun dintre noi. Cel mai pur dintre noi. Ne este greu să vorbim despre Luana. Ne este greu să vă spunem de ce și cum Fundația Visul Luanei a început…” sunt cuvintele cu care încearcă colegii ei să spună povestea despre Ea, despre Luana.

Muncitoare, modestă şi mare iubitoare de animale, Luana termina facultatea în anul 2014. Aștepta cu nerăbdare să-şi deschidă propriul cabinet veterinar. Dar îngerii au avut alte planuri pentru ea…

Povestea tristă a Luanei a apărut în presă în urmă cu 10 ani, atunci când tânăra se stingea la doar câteva zile după ce suferise un cumplit accident.

Luana a pierdut lupta cu viața, cu doar o zi înainte de a împlini 27 de ani şi de a-şi vedea visul cu ochii. A lăsat în urma ei multă suferință, dar și un testament de suflet, care s-a transformat într-un proiect special.

Medicul Ovidiu Roșu și toți cei dragi ei au decis să-i ducă visul mai departe. Au luat ca un testament de suflet dorința Luanei de a ajuta animalele și în curând avea să apară ”Visul Luanei”. Fundația Visul Luanei a fost înființată la scurt timp după moartea tinerei, și are un ”Program de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice” care oferă îngrijiri medicale de specialitate animalelor sălbatice, cu precădere celor din mediul urban și peri-urban.

„Poate tot ce putem să spunem este că durerea lăsată în urma unui accident cumplit și a pierderii în vara lui 2014 a celui mai bun, empatic și integru om pe care l-am cunoscut vreodată, ne-a dat, cumva, puterea să dorim să fim și noi mai buni. Mai buni cu animalele, mai buni cu mediul, mai buni cu oamenii. Și astfel, noi cei rămași în urmă îndurerați și fără răspunsuri, am luat decizia să înființăm Fundația Visul Luanei, și să încercăm să oferim lumii înconjurătoare ceea ce Luana visa să ofere” spunea Ovidiu Roșu.

Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice oferă îngrijiri medicale de specialitate animalelor sălbatice în impas de supraviețuire. Are ca scop reabilitarea și eliberarea lor în sălbăticie și a reușit să ajute până acum peste 6.000 de animale. Tot ei au program care organizează activități de plantări și acțiuni de curățenie a deșeurilor din zone abandonate sau defavorizate. Cabinetul Veterinar GreenVet Care este ramura fundației care se ocupă de animale domestice. Scopul principal al acestuia sunt sterilizările și prevenirea fenomenului de abandon.

Fundația oferă anual „Premiul Luana” pentru altruism și compasiune în medicina veterinară.

Membrii formației Dirty Shirt au răspuns invitației Fundației Visul Luanei și le-au făcut o vizită. Au fost foarte impresionați de varietatea speciilor de animale îngrijite, de dragostea și dăruirea cu care medicii și voluntarii centrului le îngrijesc și se străduiesc într-un timp cât mai scurt să le elibereze în mediul lor natural.

Sperăm că toate aceste rânduri vă vor convinge că merită să îi ajutați și să îi susțineți constant. Este singura asociație din zonă care salvează și îngrijește animale sălbatice.

Să revenim la concert.

Un alt moment impresionant a fost licitația făcută de membrii trupei pentru Fundația Visul Luanei. Un tânăr inimos din public a licitat suma de 1.600 lei pentru a câștiga un capac de tobă cu semnăturile Dirty Shirt. Îi mulțumim pentru gest, banii au ajuns în acea seară la cei de la Visul Luanei. Mărturie stă poza în care ne zâmbește alături de medicul Ovidiu Roșu și de „trofeul” licitat.

Dorim să îi mulțumim și pe această cale, chitaristului Cristi Bălănean pentru proiectul Dirty Shirt de a susține și ajuta asociații de protecție a animalelor a cărui motor a fost EL. Mare iubitor de animale, Cristi s-a implicat cu mult suflet în acest proiect umanitar, singurul de acest gen în rândul formațiilor românești.

Sperăm să fie un exemplu și pentru alții, „dar din dar se face rai”.

În aceasta recenzie, am vorbit mai mult despre surprize și faptele bune ale celor de la Dirty Shirt. Pe lângă muzica care îi definește și aceste fărâme de poveste și mult suflet vorbesc despre ceea ce sunt ei.

De aceea sunt atât de iubiți de fani, de asta au format în jurul lor Dirty Shirt Family. Ne va fi dor de ei și deja ne facem planuri unde îi vom mai vedea data viitoare și când se va întâmpla asta.

Până data viitoare când îi vom revedea, le dorim o vacanță minunată, să își reîncarce bateriile pentru concertele din toamna care va urma.

La 10 ani după performanța lor de la Wacken Metal Battle (locul 2 în 2014), ne vor reprezenta și în acest an la multe concerte europene, cu stilul lor unic și îndrăzneț marca Dirty Shirt.

Știm cu toții că au o agendă încărcată până în decembrie.

Ne-am luat iar doza de energie și muzică bună și deja așteptăm să îi revedem cât mai curând.

„Get your dose now

Don’t let yourself go

Don’t let yourself down

Get your dose now”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*