Bucium încheie turneul de lansare a noului album cu un concert în București

Zimbrul Alb se întoarce de unde a pornit, căci Bucium încheie turneul de lansare a noului album cu un concert în București, în Club Fabrica, vineri, 21 aprilie. Cunoscuți pentru muzica lor plină de semnificație și emoție, Bucium promit o experiență muzicală unică, alături de invitații speciali, Taking Back August.

La concertul din Fabrica va fi prezentată, în premieră, o nouă piesă Bucium, Frica. De asemenea, Taking Back August lansează și ei o nouă melodie, Omega, ce va fi însoțită și de un videoclip.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Este ecoul contemporan al experiențelor noastre colective, de la ancestral până în prezent. Trupa va oferi o experiență muzicală unică, în care vom fi coautori onorifici ai unui viitor plin de promisiuni. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Noul album, Zimbrul Alb, este unul conceptual și are ca temă astronomia populară. Dintotdeauna oamenii au fost fascinați de tainele cerului, stelelor, astrelor, întreaga spiritualitate și mitologie planetară bazându-se pe relația dintre oameni și ele. Nu există nicio cultură în care cerul să nu fie prezent. Ideea care s-a cristalizat la început a fost această galaxie imaginară – a zimbrului alb, care să conțină poveștile trupei.

Alături de Bucium vor urca pe scenă și Taking Back August, un nume din ce în ce mai sonor printre iubitorii de metalcore și nu numai, proaspăt intrați în portofoliul BandBook. În primii doi ani de existență, Taking Back August a avut parte de foarte multe experiențe și provocări, cum ar fi participarea la festivalurile Posada Rock și Metal Gates, iar solistul vocal Alex Precup, a participat și s-a clasat pe locul doi la Superstar România 2021! Primul single, Welcome Home a fost lansat în octombrie 2020 alături de un lyric video. Mesajul piesei, unul bine definit, a reușit să depășească, cu mult curaj, barierele impuse de așteptările ascultătorilor. După lansarea primului single, trupa a lucrat intens la primul material discografic, EP-ul, The Devil’s Crown, lansat în luna septembrie a anului 2021.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*