Drama in formatia Queensryche. Cine va ramane cu numele trupei?

Geoff Tate (ex-QUEENSRYCHE) nu se lasa cu una cu doua. Dupa ce a fost dat afara din trupa la inceputul acestui an, vocalistul a infiintat o noua formatie, care, se pare, se numeste la fel.

Colac peste pupaza, in ciuda proceselor in care este implicat muzicianul, alaturi de fostii sai colegi din Queensryche, Tate  se poarta ca si cum totul este in regula.

Tate a incercat prin diverse metode sa-i impiedice pe Michael Wilton, Eddie Jackson si Scott Rockenfield sa foloseasca numele de Queensryche, declarand ca rolul lui in trupa a fost prea important ca aceasta sa continue sub acelasi nume fara el.

El a depus o plangere la King County Superior Court prin care le cerea judecatorilor sa le interzica membrilor ramasi sa utlizeze denumirea de „Queensryche”. Demersul sau, insa, a fost respins. Asta l-a facut pe Tate sa considere ca ambele parti au dreptul sa foloseasca numele. Mai mult, el a manevrat lucrurile in asa fel incat colegii sai de trupa sa nu aiba acces la niciun mediu virtual creat impreuna cu el: pagina web etc, inclinand balanta in favoarea sa. 

Conflictul continua si va ajunge din nou in tribunal in luna noiembrie a acestui an.

Intre timp, Tate organizeaza un turneu „aniversar” la care vor lua parte o multime de artisti renumiti. Pe website-ul oficial al trupei, controlat de vocalist, lucrurile sunt prezentate intr-o lumina roz.

Iata ce mesaj a publicat Tate pe pagina web a „trupei”:

„Sunt sigur ca ultimele luni au fost foarte frustrante pentru voi. Si pentru mine au fost la fel. Exista atat de multe intrebari si foarte putine raspunsuri. Asa se spune ca lucrurile rele care se intampla in viata te fac mai puternic. In momentul de fata, simt ca sunt in cea mai buna situatie posibila. Sunt optimist si emotionat. Atunci cand lucrezi intr-un mediu creativ este o provocare sa faci ca lucrurile sa fie proaspete si noi. Dupa ce ai lucrat 30 de ani cu aceiasi oameni, devine greu. Intri in camera si toata lumea stie ce se va intampla. Nu mai exista nicio scanteie iar chimia este epuizata. Continui sa recurgi la aceleasi moduri de exprimare. Astazi, lucrurile s-au innoit si sunt incantat sa va prezint noua versiune Queensryche. Mi se vor alatura Rudy Sarzo, Bobby Blotzer, Glen Drover, Kelly Gray si Randy Gane. Impreuna vom lua parte la o calatorie muzicala care va reprezenta ceva mai maret decat Queensryche. Cu noul proiect si cu noii oameni, este o cu totul alta poveste. Avem idei noi, o educatie muzicala diferita si un nou set de parametri. Toata lumea are idei pe care nu le-am mai auzit si pe care le discutam. Dintr-o data, muzica prinde viata. Privesc cu bucurie spre aceasta noua viata si sper sa va vad pe toti in turneu ca sa ne unim si sa dam startul acestei noi ere”, a scris Tate pe site.

Rudy Sarzo (bas) este cunoscut pentru munca sa alaturi de Ozzy Osbourne si de Ronnie James Dio. Bobby Blotzer (tobe) a fost tobosarul Ratt, Glen Dover a cantat alaturi de King Diamond si Megadeth.

Fostii colegi de trupa ai lui Tate l-au inlocuit pe acesta cu Todd La Torre…in versiunea lor a formatiei Queensryche.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*