Enslaved anunță noul album de studio, Heimdal

Enslaved band nov 2022
Enslaved band nov 2022

Avangardiştii metalului norvegian, Enslaved, vor lansa al 16-lea album de studio, Heimdal, pe 3 martie 2023, prin Nuclear Blast Records. Trupa a lansat un videoclip emoționant pentru primul single al LP-ului, intitulat Congelia.

Ivar Bjørnson și Grutle Kjellson de la Enslaved au comentat: „Este destul de ciudat, dar destul de grozav că acum vorbim despre lansarea celui de-al 16-lea album al nostru. Da, cel de-al 16-lea album de lungă durată al nostru. Nu -i rău deloc pentru niște haimanale din vestul rural al Norvegiei, nu-i așa? Dacă  punem la socoteală proiectul de scurtă durată Phobia, cântăm împreună de nu mai puțin de 32 de ani!”

„În toți acești ani, mitologia nordică a fost cordonul nostru ombilical către tărâmurile misticismului și filosofiei. A fost și poarta noastră către tărâmurile psihologiei profunde și lumile ezoterice de dincolo. Unul dintre cele mai fascinante personaje ale mitologiei noastre este Heimdal. Și el pândește în mintea noastră, ca o enigmă, de trei decenii. Prima sa apariție a fost într-o melodie numită Heimdallr de pe caseta demo Yggdrasill din 1992. De-a lungul anilor, a avut roluri atât minore, cât și mai semnificative în universul nostru liric.”

„De data aceasta, am decis să dedicăm un întreg album acestui personaj, cel mai enigmatic și mai bogat în arhetipuri. Așa că, vă oferim Heimdal. Am săpat mai adânc și am cercetat mai departe decât oricând. Sunetul clasic din trecut și sunetul prezent al trupei se reunesc în melodii născute din pură inspirație. Aceasta este forța comună a unui grup de muzicieni și prieteni apropiați.”

Heimdal este atât o distanțare, cât și o comuniune cu rădăcini făurite cu peste trei decenii în urmă în chinurile turbulente ale scenei black metal din Norvegia. Discul conține piesa psihedelică Caravans To The Outer Worlds de pe EP-ul de anul trecut cu același nume. Versiunile bonus ale albumului conțin o piesă suplimentară, Gangandi, alături de o copie Blu-ray a uimitorului eveniment Otherworldly Big Band Experience din 2021 – cel mai îndrăzneț proiect al trupei de până acum, împreună cu o trupă prog norvegiană Shaman Elephant. Spectacolul caleidoscopic prezintă un setlist deosebit, care acoperă cariera Enslaved, din trecut și din prezent.

Tracklist-ul albumului Heimdal:

  1. Behind The Mirror
  2. Congelia
  3. Forest Dweller
  4. Kingdom
  5. The Eternal Sea
  6. Caravans To The Outer Worlds
  7. Gangandi (bonus track)
  8. Heimdal
Enslaved- Heimdal
Enslaved- Heimdal

Heimdal a fost produs de Ivar Bjørnson, Iver Sandøy și Grutle Kjellson. Mixarea a fost realizată de Jens Bogren la Fascination Street Studios, rezultatul fiind masterizat de Tony Lindgren. Conceptul și versurile au fost, ca întotdeauna, dezvoltate de Ivar Bjørnson împreună cu Grutle Kjellson.

Albumul a fost înregistrat în principal la Studiourile Solslottet din Bergen, deținute de Iver Sandøy. Solslottet este un satelit al cunoscutelor studiouri Duper, unde tobele au fost înregistrate și proiectate de Iver însuși, asistat de Vegard Lemme. Principalele chitare, bas, piane, orgă și voce au fost, de asemenea, înregistrate la Solslottet. Arve „Ice Dale” Isdal și-a înregistrat părțile de chitară la propriile studiouri Earshot & Conclave. Retusurile finale și câteva idei experimentale au fost adăugate la Hotelul Overlook, folosind platforma de studio mobilă a lui Solslottet. Toată muzica pentru Heimdal a fost scrisă și în studioul Crow’s Nest al lui Ivar Bjørnson, unde au fost făcute și demo-urile.

Enslaved lineup: :
Ivar Bjørnson – guitars
Grutle Kjellson – vocals
Arve „Ice Dale” Isdal – guitar
Håkon Vinje – keyboards, clean vocals
Iver Sandøy – drums


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*