Este metalcore-ul metal?

Metalcore
Metalcore

Este metalcore-ul metal?

Este o întrebare care există de aproape tot atâta timp cât există metalcore, genul care îmbină elemente de hardcore punk și metal extrem. Bineînțeles, chiar și inventarea metalcore-ului ca gen muzical este un subiect de dezbatere în sine.

Dar de ce se mai pune problema dacă metalcore – „metal” este chiar în nume – este metal adevărat?

Pe de o parte, pentru că puriștii metalului susțin că este mai aproape de hardcore datorită stilurilor vocale și ritmurilor sale.

Pe de altă parte, alții susțin că accentul pus pe riff-urile de chitară agresive și grele îl plasează ferm în domeniul metalului. În orice caz, acest argument mereu prezent, cu unii ascultători care îl privesc ca fiind inferior, este o parte din motivul pentru care metalcore-ul are uneori o reputație proastă ca gen.

Dar de ce metalcore nu ar fi considerat metal adevărat? Este un gen de fuziune, deci are caracteristici atât ale metalului, cât și ale hardcore-ului. S-a născut din agresivitatea și intensitatea fiecărui stil; este urmașul a doi părinți. Oare un copil nu este la fel de mult o parte a unui părinte ca și a celuilalt?

Da, din cauza elementelor punk și a structurilor diferite ale cântecelor metalcore – solo-urile de chitară sunt un element heavy metal aproape uitat în mare parte în metalcore – este departe de sunetul metalului tradițional sau de rudele apropiate precum power metal sau thrash metal. Dar să nu ne prefacem că metalcore a apărut de nicăieri.

Este metalcore un subgen?

Mai mult, unii consideră că metalcore-ul este mai degrabă un subgen decât un gen de fuziune, dar metalcore-ul are și el subgenuri separate, mathcore-ul este unul dintre ele. În acest moment, metalcore-ul poate fi considerat un gen de sine stătător, dar acesta este un alt punct care ar putea fi argumentat în continuare.

Totuși, a spune că metalcore „nu este metal adevărat” este în cel mai bun caz subiectiv și în cel mai rău caz împotriva istoriei metalului. Vine din același curent de gândire care a dus la gatekeeping în heavy metal, cu puriștii care nu sunt bineveniți în fața noilor ascultători sau a noilor influențe care se infiltrează în trupele sau genurile lor preferate.