AFI – Burials

401 vizualizări

Formatia americana AFI a lansat cel de-al 9-lea album de studio intitulat „Burials” (22.10.2013). Acesta contine 13 piese nou-noute si reprezinta un pas inainte pentru trupeti.

Stilul grupului a devenit mai omogen odata cu aceasta aparitie discografica. Influentele din zona hardcore se impaca mai bine cu elementele industriale, vintage goth si emotional.

Dintre trupele legendare a caror „semnatura” se aude in cantecele AFI amintim Bauhaus, Nine Inch Nails, Interpol si Marilyn Manson.

Din punct de vedere compozitional, melodiile sunt complexe si au treceri interesante de la registrul mai bland, de tip post-punk, la cel brutal inspirat de un brand curajos de hardcore.

Productia este foarte reusita pentru acest gen de muzica. Poate pe alocuri bucatile sunt „supra-produse”, dar o anumita artificialitate da bine la AFI.

Piesele pot fi impartite in doua categorii: cele care se revendica din zona rockului gotic si industrial: „Deep Slow Panic”, „The Embrace”, „Anxious” sau „Heart Stops” si cele care isi asuma mostenirea unui hardcore „patat” cu o canitate semnificativa de glamour: „17 Crimes”, „The Sinking Night”, „Wild”, „No Resurrection”.

„Burials” este cel mai original, fluent si organic disc scos de AFI in ultimii ani si reprezinta un succes pentru trupa americana. Recomandam discul fanilor NIN, Interpol, Bauhaus, The Cure, Marilyn Manson si My Chemical Romance.

Tracklist:
 
1.     „The Sinking Night”       
2.     „I Hope You Suffer”       
3.     „A Deep Slow Panic”       
4.     „No Resurrection”       
5.     „17 Crimes”       
6.     „The Conductor”       
7.     „Heart Stops”       
8.     „Rewind”       
9.     „The Embrace”       
10.     „Wild”       
11.     „Greater Than 84”       
12.     „Anxious”       
13.     „The Face Beneath the Waves” 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*