Fredrik Akesson (Opeth): „Noul album nu va semana cu Heritage”

Ultimul album al formatiei OPETH, „Heritage”, a fost foarte diferit de lansarile precedente ale trupei, ceea ce a facut ca fanii sa aiba reactii impartite. Foarte multi ascultatori regretau ca Mikael Akerfeldt, vocalistul Opeth, a renuntat la glasul sau gutural in favoarea unui stil mai curat.

Fredrik Akesson, chitaristul formatiei, a hotarat sa le vorbeasca fanilor despre urmatorul material Opeth, care, dupa spusele lui, nu va semana deloc cu „Heritage”.

Personal, sunt foarte mandru de ‘Heritage’. Cred ca este un album foarte bun, dar inteleg si de ce este controversat. Era ceva ce formatia trebuia sa faca, totusi – ceva diferit, care sa ne scoata din monotonie. Materialul se numeste ‘Heritage’, adica este un omagiu adus mostenirii noastre muzicale. Este un flirt cu vechile teme din hard rock, cu Ronnie James Dio, cu Rush si cu niste folk suedez„, a declarat Akesson.

Noul album merge intr-o cu totul alta directie. Nu va reprezenta un pas inapoi, dar va fi cu siguranta diferit. Poate mai intens, dar sunteti nevoiti sa asteptati si sa vedeti. Zilele trecute am fost in studio si am repetat solo-urile mele, ceea ce m-a facut foarte fericit. Sunt singurele lucruri pe care vi le pot spune pentru moment, imi pare rau!„, a adaugat Akesson.

Formatia va intra in studio pentru a inregistra in septembrie, dupa finalul turneului. Cel mai probabil, noul album va aparea in 2014.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*