Glen Buxton s-a stins din viață cu 25 de ani în urmă

Glen Buxton
Glen Buxton

Glen Buxton, chitaristul original al lui Alice Cooper, a trecut în neființă pe 19 octombrie 1997, ca urmare a pneumoniei, la doar 49 de ani. 

Glen Edward Buxton a fost un muzician american, binecunoscut ca fiind chitaristul principal al trupei rock Alice Cooper. În 2003, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 90 pe lista cu „Cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor”. În 2011, Buxton a fost inclus post mortem în Rock and Roll Hall of Fame ca membru original al grupului Alice Cooper.

Născut în Akron, Ohio, Buxton s-a mutat la Phoenix, Arizona, iar în 1964, în timp ce urma liceul Cortez, și-a făcut debutul într-o trupă rock numită The Earwigs.

Trupa era compusă din colegii de liceu Dennis Dunaway, Vincent Furnier, John Tatum și John Speer. La început, Buxton a fost singurul care putea cânta la un instrument. Astfel, el i-a învățat pe unii dintre membri să cânte după ce grupul a decis să devină o trupă adevărată. Au devenit populari la nivel local și și-au schimbat numele în The Spiders în 1965 și mai târziu în The Nazz în 1967. În 1966–1967, chitaristul John Tatum și toboșarul John Speer au părăsit grupul și s-au alăturat chitaristul/pianistul Michael Bruce și toboșarul Neal Smith . În 1968, pentru a evita încurcăturile legale cu Nazz, o trupă rock din Philadelphia, și-au schimbat numele în Alice Cooper.

Buxton a fost co-autor al multor  piese de succes precum School’s Out, I’m Eighteen, Elected și 10 Minutes Before the Worm. El este creditat ca fiind chitarist principal pe șapte albume ale lui Alice Cooper, inclusiv pe Billion Dollar Babies, renumit pentru prezența îndelungată pe prima poziție din topuri.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*