Ihsahn anunță EP-ul Fascination Street Sessions

Ihsahn
Ihsahn

Pionierul norvegian al metalului progresiv Ihsahn (Emperor) va lansa un nou EP, Fascination Street Sessions, pe 24 martie prin intermediul Candlelight RecordsPrimul single al materialului, Contorted Monuments, a fost lansat de curând.

Ihsahn este cunoscut ca un artist în continuă evoluție și care depășește granițele genului. Călătoria lui muzicală a fost adesea necruțător de fascinantă și adesea revelatoare. Cu înclinația sa pentru proiecte de colaborare și fascinația față de producție, acest nou EP cu trei piese, două piese noi, originale și o versiune cover, este rezultatul direct al unirii forțelor cu programul educațional online al Academiei URM pentru producție muzicală și cu producătorul/inginerul Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Arch Enemy, Powerwolf) de la Fascination Street Studios.

Ihsahn comentează: „Lucrez cu Jens și echipa lui pentru mixare și masterizare de peste un deceniu. Acest curs se întinde de la pre-producție până la masterul final. Așa că am scris câteva demonstrații și am avut ca Jens să fie implicat de la bun început. „

La acest proiect i s-au alăturat bateristul Tobias Ørnes Andersen și pianistul Øystein Aadland. Ei au petrecut 10 zile intense la Fascination Street Studios înregistrând melodiile. Aadland adaugă, de asemenea, voce principală, caldă și blândă pentru piesa The Observer. Jonas Renske (Katatonia) a înregistrat voce ca invitat la piesa Dom Andra, cover-ul unei piese a trupei suedeze Kent.

De-a lungul întregii experiențe, echipa Academiei URM a surprins totul video, Jens Bogren adăugând comentarii la tehnicile de producție utilizate. Cu detalii despre plasarea microfonului, preamplificatoare, acordări ale tobei, împărtășind metodologia sa și analizând ceea ce se întâmplă într-o înregistrare. 

Ihsahn adaugă: „Ideea a fost să surprindem înregistrări high-end ale instrumentelor reale în camere grozave. Am avut o configurație uimitoare pentru tobe, chitare, bas și chiar o orgă Hammond de epocă. Cu Leslie, Wurlitzer, Rhodes etc., înregistrați prin combo Fender și pedale analogice etc.”

El continuă: „A fost o experiență uimitoare și foarte educativă, deoarece îmi place tot ce ține de producția muzicală. Atât echipele Fascination Street, cât și URM au fost incredibile și cred că toți cei implicați s-au distrat grozav. În ciuda celor 14- 16 ore de muncă în fiecare zi. Sunt foarte mulțumit de modul în care s-a reunit totul. Iar pentru cei interesați de aspectele tehnice ale modului în care a fost realizat, va avea loc un curs aprofundat în curând la Academia URM.”

Fascination Street Sessions EP track listing:
01. The Observer (feat. Øystein H. Aadland)
02. Contorted Monuments
03. Dom Andrea (Kent cover, feat. Jonas Renske)

Din 1991, Ihsahn a sfidat așteptările și a depășit granițele. Lansându-și cariera solo în 2006, cu The Adversary, el a căutat să mențină modelul black metal pe care l-a conceput împreună cu zguduitoarea lume Emperor, în timp ce explorează peisaje de vis progresive, jazz de avangardă, electronică, darkwave, tech metal zdrobitor  și meditații ambientale. Fiecare LP a avut un element de surpriză și încântare, în care arhitectul își exprimă viziunea creativă. A construit cu un zel neclintit pentru șocul și uimirea care îi ține pe ascultători ca pe ace.

Ihsahn- Fascination Street Sessions
Ihsahn- Fascination Street Sessions


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*