Matt Heafy (Trivium) și Ihsahn colaborează pentru un proiect black metal

Mrityu prinde în sfârșit viață, așa cum ne confirmă vocalistul Trivium, Matt Heafy, care de câțiva ani își dorește să înceapă un proiect black metal. Într-o discuție cu Jamey Jasta în cadrul emisiunii The Jasta Show, Matt ne spune că au progresat și, așa cum a spus de mult, Ihsahn îl produce: A co-scris și câteva piese – în sfârșit le aducem împreună, avem cam opt sau nouă deja.

De asemenea, proiectul Mrityu presupune colaborări cu nume mari din black metal. Heafy spune: Încerc să aduc câte unul din eroii mei din black metal la fiecare piesă. Ihsahn o să cânte, Nergal (Behemoth) o să cânte. Gaahl (Gaahl’s Wyrd), cred, e pe cale să cânte. O să contactez și alți oameni. 

Într-un interviu pentru Revolver, Heafy dezvăluie mai multe despre acest proiect: Mrityu trebuia să fie o formație de black din care n-aș fi spus nimănui că fac parte. Eu aș fi făcut muzica și ar fi fost fidelă celui de-al doilea val de black metal din anii 90 – ceva ca Darkthrone, Dimmu Borgir la început, Emperor la început. […] În timp ce Mrityu are rădăcinile în black metal, a devenit mai mult de atât. Nu mai e doar black metal – e tot ce am vrut să încerc vreodată.

Pentru Metal Insider, în 2012, Heafy a spus: E visul meu ca Ihsahn să-mi producă albumul pentru că munca lui cu Leprous e incredibilă, iar noul lui album (Eremita) m-a dat pe spate. E speranța și visul meu. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*