Ihsahn și Matt Heafy s-au apucat de treabă, iar un nou album Trivium e pe drum

428 vizualizări

Vara aceasta, vocalistul formației Trivium, Matt Heafy, a dezvăluit că el și vocalistul Emperor, Ihsahn, vor colabora pentru un proiect black metal sub numele de Mrityu. Într-o discuție cu Jamey Jasta în cadrul emisiunii The Jasta Show, Matt ne spunea că au progresat și, așa cum a spus de mult, Ihsahn îl produce: A co-scris și câteva piese – în sfârșit le aducem împreună, avem cam opt sau nouă deja.

Acum, într-un interviu pentru Mad Tv Greece, Ihsahn dezvăluie că au făcut schimb de piese, au compus cum au putut mare parte din album, dar stau foarte nasol cu timpul.

Încă lucrăm la el. Eu și Matt am început să vorbim despre asta prin 2012 cred, iar acum totul se leagă. Ne trimitem fișiere și chestii unul altuia. Toate piesele sunt oarecum gata, dar nu prea. Dar mai ține și de casa de discuri, de datele de lansare. Mai e și un album nou Trivium pe drum. Chestii de astea. Dar o să-l facem.

De asemenea, proiectul Mrityu presupune colaborări cu nume mari din black metal. Heafy spune: Încerc să aduc câte unul din eroii mei din black metal la fiecare piesă. Ihsahn o să cânte, Nergal (Behemoth) o să cânte. Gaahl (Gaahl’s Wyrd), cred, e pe cale să cânte. O să contactez și alți oameni. 

Într-un interviu pentru Revolver, Heafy dezvăluie mai multe despre acest proiect: Mrityu trebuia să fie o formație de black din care n-aș fi spus nimănui că fac parte. Eu aș fi făcut muzica și ar fi fost fidelă celui de-al doilea val de black metal din anii 90 – ceva ca Darkthrone, Dimmu Borgir la început, Emperor la început. […] În timp ce Mrityu are rădăcinile în black metal, a devenit mai mult de atât. Nu mai e doar black metal – e tot ce am vrut să încerc vreodată.

Pentru Metal Insider, în 2012, Heafy a spus: E visul meu ca Ihsahn să-mi producă albumul pentru că munca lui cu Leprous e incredibilă, iar noul lui album (Eremita) m-a dat pe spate. E speranța și visul meu. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*