Incepe a doua editie a Trofeului Club A – Avanpost Rock

531 vizualizări

Marti, 23 aprilie, de la ora 19:30, se va da startul celei de a doua editii a Trofeului Club A – Avanpost Rock.

Editia inaugurala a Trofeului Club A s-a desfasurat in perioada noiembrie 2011 – mai 2012 si s-a bucurat de un real succes, avandu-i drept invingatori pe cei de la Manfellow.

Primele patru grupuri rock care vor intra in competitie anul acesta vor fi Agora, LongRoad, Paradox si Running Clouds.

Invitati speciali ai acestei prime seri sunt cei de la PACT, noul proiect muzical marca Leo Iorga & Adi Ordean.

Spre bucuria multor iubitori ai muzicii pop-rock autohtone, la finele anului trecut, vocalistul Leo Iorga si chitaristul Adi Ordean si-au reunit din nou fortele, dupa mai bine de un deceniu si jumatate. Dupa cum se stie, in trecut, ei au colaborat cu succes in trupele Compact si Schimbul 3.

Alaturi de cei doi, din componenta PACT mai fac parte Marian Mihailescu (bass), Cristi Iorga (tobe) si Alex Ardelean (chitara).

Formatia interpreteaza atat piese noi, cat si compozitii ale lui Adi Ordean din perioada 1988-1996, cantate alaturi de Leo Iorga la Compact. Printre ele se numara: “Trenul pierdut”, “Sa te gandesti la mine”, “Singur in noapte”, “Cine esti tu, oare?”, “Cine-i vinovat” sau “Ma voi intoarce”.

Recent, PACT a lansat un cantec nou, “Ploaie care cade”, si a pornit intr-un turneu national, “Trenul pierdut Tour 1”, care iata ca trece si prin Club A. De asemenea se pregateste si lansarea primului album, “PACT no 1”.

De mentionat ca membrii PACT vor face parte si din juriul primei etape de concurs.

(PACT pe facebook).

Cateva detalii despre primele trupe ce se vor prezenta in concurs.

Agora a luat fiinta in 2012, la initiativa lui Marius Teodorescu (pian, orga, voce). Lui i s-au alaturat Leo Traila (solist vocal, chitara), Marius Nita (tobe) si Dragos Ionescu (bass, voce). Agora iti descrie stilul astfel: “Noi cantam  rock alternativ in ritm de dans. Punk cu riff-uri de pian. Cantam reggae cu versuri violente. Rock’n’roll in cautare de solutii.”

Tot dupa propriile lor marturii, cei de la Agora au lucrat intens la compozitii, astfel incat set-list-ul a fost inca de la inceput bazat aproape in exclusivitate pe piese proprii. La finele anului trecut a fost imprimat si un prim demo de cinci piese, intitulat “Altfel”. Aparitii la festivalul Rock `n Port din Turnu Magurele, precum si la cateva concerte caritabile in Bucuresti au pregatit terenul pentru asaltul concertistic ce urmeaza in anul 2013.

(Agora pe facebook).                

LongRoad exista inca din 2009, mai intai sub forma unei trupe de cover-uri hard rock. Din anul urmator, dupa o serie de schimbari de personal, s-a trecut la definitivarea unui repertoriu propriu. LongRoad a avut apoi prilejul de a concerta alaturi de nume ca Phoenix, Timpuri Noi sau Taxi, Formatia a concurat si la prima editie a Trofeului Club A, unde s-a clasat pe locul 10.

Componenta LongRoad: Irina Timotin (voce), Andrei Stoica (chitara), Adrian Labes (tobe), Andrei Pintea-Dobrin (chitara), Catalin Draguţu (bass) si Cele Stojceski (clape).

(LongRoad pe facebook).

Trupa Paradox s-a nascut la finalul anului 2009, la initiativa a doi prieteni pasionati de chitara: Tiberiu Galea si Razvan Calcan. Dupa mai multe incercari, ei au gasit formula actuala, in care se simt cel mai bine, cu Vlad Bazaran (tobe), Stefan Cacior (bass) si Vlad Cristea (voce).

Paradox sunt deja prieteni vechi ai Club A, participand si la Trofeul de anul trecut, unde s-au calificat pana in semifinale. Pe 20 martie anul acesta, Paradox au fost invitati sa cante la aniversarea de 44 de ani a Club A.

(Paradox pe facebook).

Running Clouds a prins contur de la finele lui 2010 si isi autodescrie stilul ca new prog, adica o combinatie de rock progresiv si rock alternativ, cu influente ca Porcupine Tree, Incubus,Dredg, Muse, Korn, Radiohead, Soundgarden, Audioslave, King Crimson, Tangerine Dream. Componenta Running Clouds ii include pe Vlad Constantin (solist vocal), Alexandru Turcu (chitara si voce), Marian Achim (bass) si Andrei Popa (tobe).

Intre alte aparitii live, Running Clouds a cantat si la prima editie a Trofeului Club A, mergand pana in semifinale.

(Running Clouds pe facebook).

Regulament:

Conform traditiei, de peste 44 de ani, de a asista / incuraja muzicienii in evolutiile lor, Club A isi ofera scena si anul acesta unui concurs de cautare si premiere a grupurilor rock ce vizeaza noutatea/originalitatea proiectelor muzicale.
Ca si in prima editie a competitiei Trofeul Club A – Avanpost Rock in concurs se pot inscrie formatii indiferent de stilul muzical abordat sau de notorietate.

Miza concursului va fi decernarea Trofeului Club A – Avanpost Rock grupului desemnat castigator de un juriu de specialitate si de public.

In paralel, in concursul de creatie, lupta se va da pentru desemnarea celei mai reusite piese originale. Aprecierea se va face de către reprezentantii presei, iar grupul va primi premiul presei.

Fiecare trupă va canta doar din productia proprie (compozitie sau adaptări inedite) timp de 30 de minute, iar pentru concurs isi vor desemna trei piese.

In fiecare seara vor participa patru trupe, iar ordinea se va trage la sorti. Primele doua trupe din clasamentul fiecarei seri de competitie se califică pentru etapa a doua a concursului.

Trupele participante pot repeta trei ore in studioul No Stress Media (sponsor si anul acesta), duminica si luni, inainte de aparitia pe scena Club A.

www.cluba.ro

www.facebook.com/ClubA.Bucuresti      

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*