Insomnium: „Valediction”, single nou + videoclip

615 vizualizări

Zece piese și peste o oră de muzică, asta înseamnă noul album al formației finlandeze de melodic death metal, Insomnium. „Heart Like A Grave” se lansează pe 4 octombrie 2019 via Century Media Records.

Conceptul albumului e să ne adâncim în inima melancoliei finlandeze, spune trupa despre noul album. Am fost inspirați de cele mai triste melodii, poeme și povești care captează așa cum trebuie tristețea nordică. Tărâmul unde frigul distruge recoltele și se strecoară în suflete, vara se sfârșește chiar înainte de a începe, nevasta pleacă, fratele cel mic moare în zăpadă într-o dimineață de Crăciun și zilele tinereții sunt duse pentru totdeauna. Rămân doar ecourile din Harmaja, Rautavaara, Vainio, Peltoniemen Hintriikka și, bineînțeles, din viețile noastre mizerabile.

Primul single lansat de pe album este „Valediction”, alături de un videoclip destul de… normal: o trupă care cântă în pădure, deși parcă te cuprinde așa o tristețe. Vă lăsăm să-l interpretați:

Datorită postului de lector în biologie evoluționistă la Univerity of York al chitaristului Ville Friman, formația avea nevoie de un al treilea chitarist ca totul să meargă bine din moment ce Ville nu putea da 100% pe ambele planuri, așa că l-au recrutat oficial pe Jani Liimatainen, care i-a acompaniat deja în câteva turnee.

Încă din 2010 am combinat turneele și trupa cu cariera mea în știință. Acum câțiva ani a devenit evident că e imposibil pentru mine să dau tot ce pot în ambele cazuri. Am mai multe responsabilități la universitate, iar Insomnium crește de la an la an și se adună și date la turnee cu fiecare album lansat. Cu Jani în echipă am asigurat un lineup live sigur care să ofere showuri de neuitat în toată lumea, iar eu mă voi alătura când am timp, a comentat Ville.

01. Wail Of The North 02. Valediction 03. Neverlast 04. Pale Morning Star 05. And Bells They Toll 06. The Offering 07. Mute Is My Sorrow 08. Twilight Trails 09. Heart Like A Grave 10. Karelia


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*