Insomnium: videoclip pentru „Heart Like A Grave”

Zece piese și peste o oră de muzică, asta înseamnă noul album al formației finlandeze de melodic death metal, Insomnium. „Heart Like A Grave” se lansează pe 4 octombrie 2019 via Century Media Records, iar title trackul este acum disponibil cu tot cu videoclip:

„Heart Like A Grave” este al doilea single extras de pe album – primul fiind „Valediction” -, iar despre el formația spune: „Heart Like A Grave” este title trackul celui de-al optulea album al nostru, țesut din dor și suferință. Se duce înapoi la zilele de aur ale tinereții, când totul părea mai luminos și exista speranță pentru o zi mai bună, o temă predominantă în versurile finlandeze. Videoclipul a fost filmat în parcul național Koli de lângă orașul nostru natal, Joensuu, cu regizorii Vesa Ranta și Aapo Lahtela alături de echipa Kaira Films. Continuă povestea începută în „Valediction”.

Conceptul albumului e să ne adâncim în inima melancoliei finlandeze, spune trupa despre noul album. Am fost inspirați de cele mai triste melodii, poeme și povești care captează așa cum trebuie tristețea nordică. Tărâmul unde frigul distruge recoltele și se strecoară în suflete, vara se sfârșește chiar înainte de a începe, nevasta pleacă, fratele cel mic moare în zăpadă într-o dimineață de Crăciun și zilele tinereții sunt duse pentru totdeauna. Rămân doar ecourile din Harmaja, Rautavaara, Vainio, Peltoniemen Hintriikka și, bineînțeles, din viețile noastre mizerabile.

Datorită postului de lector în biologie evoluționistă la Univerity of York al chitaristului Ville Friman, formația avea nevoie de un al treilea chitarist ca totul să meargă bine din moment ce Ville nu putea da 100% pe ambele planuri, așa că l-au recrutat oficial pe Jani Liimatainen, care i-a acompaniat deja în câteva turnee.

Încă din 2010 am combinat turneele și trupa cu cariera mea în știință. Acum câțiva ani a devenit evident că e imposibil pentru mine să dau tot ce pot în ambele cazuri. Am mai multe responsabilități la universitate, iar Insomnium crește de la an la an și se adună și date la turnee cu fiecare album lansat. Cu Jani în echipă am asigurat un lineup live sigur care să ofere showuri de neuitat în toată lumea, iar eu mă voi alătura când am timp, a comentat Ville.

01. Wail Of The North 02. Valediction 03. Neverlast 04. Pale Morning Star 05. And Bells They Toll 06. The Offering 07. Mute Is My Sorrow 08. Twilight Trails 09. Heart Like A Grave 10. Karelia

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*