Moonspell: „Când creativitatea dispare, dispărem și noi”

285 vizualizări

După aproape trei decenii de activitate, formația Moonspell încă e apreciată și ascultată de mii de fani, iar mereu e plin în fața scenei la festivaluri. Într-un interviu cu Loud TV în cadrul ediției Hellfest de anul acesta, vocalistul Fernando Ribeiro vorbește despre viitorul trupei din punct de vedere muzical și creativ.

Când a fost întrebat dacă e posibil ca Moonspell să se despartă în viitorul apropiat, Ribeiro a spus: „Venim aici, oamenii ne plac, dar nu știu care-i ideea dacă nu am veni. Nu-i vorba de bani; nu suntem Amon Amarth sau Rammstein – suntem destul de ieftini. Sau Manowar; suntem și mai ieftini. Nu-i vorba că Moonspell o să dispară în câțiva ani – nu știm asta. Ricardo (chitaristul) nu știe, eu nu știu, Mike (toboșarul) nu știe. La noi nu e vorba despre cariera, bani, case de discuri sau festivaluri. E vorba despre muzica pe care o facem – când creativitatea dispare, dispărem și noi.”

„În industria muzicală, fiecare trupă are un loc,” continuă el. „Locul nostru e undeva în zona de nu ne grăbim să scoatem un album, nu scoatem albumul doar ca să avem un turneu sau un festival. E mai greu? Da. Primești mai multe critici? Da. Mereu am crezut că muzica e despre libertate, am vrut să fac ce aveam chef. Dacă vine tipul de la casa de discuri și zice ‘Nu poți face asta’, eu zic ‘Du-te de-aici, ești tipul de la casă, nu un muzician.’ Sau dacă ești un muzician frustrat, tu ești tipul de la casa de discuri.”

În 2018, Fernando a lansat Alma Mater Books & Records, un concept care combină muzica heavy și cărțile. Mereu a admirat alți muzicieni care au și alte responsabilități pe lângă formația din care fac parte, iar prin Alma Mater și-a dorit să combine muzica și literatura, două lucruri pe care le iubește.

Și eu sunt tipul ăsta,” spune mai depare. „Și eu am o casă de discuri în Portugalia. Si eu sunt un muzician frustrat. Știu că totul se va sfârși cândva. […] Nu știu dacă viitorul e întunecat sau nu, dar nu-i nici luminos. Viitorul Moonspell e de a încerca să ajungă la festivaluri, la oameni, chiar dacă totul e ok când ajungem acolo. Asta e chestia noastră și ne obosește.”

Despre un nou album nu se știe nimic încă, dar Fernando confirmă că nu se grăbește nimeni și că dacă vor avea idei, le vor pune în practică imediat. Ultimul album Moonspell, „1755”, a fost lansat în noiembrie 2017 via Napalm Records, cântat în totalitate în portugheză.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*