Moonspell a lansat albumul „1755”, în portugheză

711 vizualizări

Portughezii de la Moonspell au lansat, pe 3 noiembrie, albumul „1755”, primul din cariera lor cântat în întregime în limba nativă. Piesele au un sound ce îmbină gothic, black și simfonic metal și vorbesc despre Marele Cutremur din Lisabona, care a lovit orașul la 1 noiembrie 1755, în urma căruia peste 100.000 de persoane și-au pierdut viața. Fenomenul a rămas în istorie ca fiind unul dintre cele mai mari dezastre din Europa.

Materialul conține 11 track-uri, după cum urmează:

01. Em Nome de Medo

02. 1755

03. In Tremor Dei

04. Desastre

05. Abanao

06. Evento

07. 1 de Novembro

08. Ruinas

09. Todos os Santos

10. Lanterna dos Afogados

11. Desastre (Spanish Version)

În cinstea lansării noului album, Moonspell a susținut un dublu concert în orașul natal, Lisabona, pe 30 și 31 octombrie. „1755” a fost produs via Napalm Records, iar în realizarea lui și-a adus contribuția Tue Madsen – care a colaborat cu alte trupe mari precum Meshuggah, Dark Tranquillity sau The Haunted.

„Acest album nu este deloc ca celelalte ale noastre. El reprezintă un document istoric muzical, un omagiu pe care îl prezentăm compatrioților noștri portughezi de atunci și moștenirii pe care au lăsat-o în urmă. Este pentru toată omenirea care s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu forțe ale naturii devastatoare”, a spus Fernando Ribeiro, solistul trupei.

Coperta a fost creată de Joao Diogo și poate fi văzută mai jos:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*