Moonspell va lansa anul acesta albumul „1755”, în portugheză

1.037 vizualizări

Portughezii de la MOONSPELL au anunţat pe pagina de Facebook că urmează să lanseze un nou album în 2017, confirmând astfel zvonurile care circulau în rândul fanilor de ceva timp. Dar partea interesantă este faptul că noul material discografic va fi în totalitate în limba portugheză.

El se va numi „1755”, iar coperta va arăta aşa:

moonspell coperta

„1755” semnifică anul Marelui Cutremur din Lisabona, care a avut în jur de 100.000 de victime şi care a distrus oraşul aproape în întregime. Acest eveniment care a marcat Europa va fi şi povestea pe care membrii trupei de gothic metal o vor transmite prin intermediul versurilor de pe noul album.

Băieţii de la Moonspell voiau iniţial să producă doar 4 piese pe această tematică pentru DVD-ul „Lisboa Under The Spell” ce va apărea în 2018, dar această idee s-a transformat apoi în dorinţa de a compune un album întreg dedicat fenomenului de la 1 noiembrie 1755.

Fernando Ribeiro a vorbit puţin despre cum vor aborda un astfel de material:

„Din punct de vedere muzical şi vocal, piesele vor fi mai ‘grele’ decât cele de pe ‘Extinct’, încât să se cutremure pământul, dar şi foarte minuţios orchestrate pentru a reda foarte bine Lisabona secolului 18.” 

Pe băieţii de la Moonspell am avut ocazia să îi vedem live la Maximum Rock Festival în octombrie, unde ne-au oferit un spectacol magic, plin de trăiri frumoase.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*