Nervosa anunță noul album, Jailbreak

Nervosa 2023

Formația thrash metal Nervosa va lansa al cincilea LP, Jailbreak, pe 29 septembrie, prin Napalm Records. Acesta va fi primul LP Nervosa cu chitarista și membra fondatoare Prika Amaral la voce și va prezenta noul lineup al trupei, completat de Michaela Naydenova la tobe, Hel Pyre la bas și Helena Kotina la chitară.

După single-ul Endless Ambition, Nervosa oferă un al doilea exemplu a ceea ce urmează, lansând piesa Seed Of Death. Începând cu un intro epic, Seed Of Death are versuri filozofice care explorează întrebări despre ciclul nesfârșit al vieții, abordând o problemă omniprezentă, relevantă pentru noi toți.

Amaral declară despre noul single și despre album: „Sunt foarte mulțumită de această piesă și de noul nostru album. Întotdeauna mi-am dorit să am o melodie ca aceasta, dar nu s-a întâmplat niciodată din diferite motive și acum putem în sfârșit să o facem să se întâmple. De asemenea, am putut să ne asumăm și mai multe riscuri și să facem lucruri noi. Cu două chitare, ușile se deschid către o lume de posibilități cu totul nouă. De fapt, Nervosa a avut două chitare la început, dar apoi am decis să mergem cu o chitară din motive logistice. O persoană mai puțin în turnee. Procesul de scriere a acestui disc a fost distractiv și a adus mai mare muzicalitate, îmbogățind trupa”.

Kotina adaugă: „Cred că Jailbreak este cel mai revoluționar disc Nervosa, atât din punct de vedere muzical, cât și din punct de vedere liric. A fost un proces foarte provocator, dar în același timp foarte constructiv. Am fost capabili să fim atenți la fiecare detaliu până am obținut cel mai bun rezultat.”

Printre diferitele sale teme, Jailbreak explorează și transmite mesaje de eliberare de toată lumea și tot ceea ce te împiedică să faci exact ceea ce vrei. Îl încurajează pe ascultător să fie mândru de cine este și să aibă încredere în el însuși și în puterea care se află în interiorul lui. Albumul începe cu Endless Ambition, o piesă lansată anterior la începutul anului 2023, care a acționat ca un prim prevestitor pentru tot ceea ce urmează să apară pe album. Piesa arată imediat atitudinea incredibil de puternică și talentul lui Amaral ca frontwoman

Piesa Suffocare, care vorbește despre mai multe aspecte ale relațiilor toxice, și Ingrateful continuă pe calea piesei intense din deschidere. Piesa de titlu, Jailbreak atacă cu un refren thrash metal și solo-uri de chitară. Ca un răsfăț cu totul special, Nervosa condimentează piesa When The Truth Is A Lie cu impresionanta contribuție a legendarului chitarist Exodus, Gary Holt. Solista trupei Infected Rain, Lena Scissorhands oferă o altă surpriză, participând vocal la înregistrarea piesei Superstition Failed. Elements Of Sin prezintă unele dintre cele mai nebunești riff-uri ale albumului, înainte ca piesa Nail The Coffin să închidă albumul de 13 melodii, cu un puternic thrash banger.

Așa cum ne-a obișnuit, temele lirice comentează societatea noastră într-o manieră directă, critică, cu mesaje transmise prin peisaje sonore crude, extrem de rapide. Cu Jailbreak, trupa își continuă colaborarea cu Martin Furia, care a produs și discurile anterioare.

Jailbreak track listing:
01. Endless Ambition
02. Suffocare
03. Ungrateful
04. Seed Of Death
05. Jailbreak
06. Sacrifice
07. Behind The Wall
08. Kill Or Die
09. When The Truth Is A Lie (feat. Gary Holt)
10. Superstition Failed (feat. Lena Scissorhands)
11. Gates To The Fall
12. Elements Of Sin
13. Nail The Coffin

Nervosa 2023 lineup:
Prika Amaral – Voce și chitare
Helena Kotina – Chitare
Hel Pyre – Bass
Michaela Naydenova – Tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*