Anthrax va începe înregistrarea noului album

Anthrax
Anthrax

Într-un nou interviu, bateristul trupei Anthrax, Charlie Benante, a fost întrebat dacă programul său plin de turnee din 2023 cu Pantera va amâna lansarea mult-așteptatei continuari a albumului For All Kings din 2016. El a răspuns : „De fapt, vom începe în două săptămâni înregistrarea discului. Dar probabil că nu va apărea până în 2024. Dar partea bună este că vom intra în studio pentru a începe să-l înregistrăm. Deci, este minunat.”

Explicând de ce a durat atât de mult ca Anthrax să finalizeze procesul de scriere pentru un nou LP, Charlie a spus: „Dacă nu am fi fost loviți de pandemie, ar fi apărut probabil acum doi, trei ani. Dar știm cu toții ce s-a întâmplat. Dar acum, fiindcă unele dintre melodii au fost scrise înainte de pandemie, ele sunt vechi pentru mine. Așa că acum există o grămadă de melodii noi. Deci este un lucru bun. Nu te poți sătura niciodată… Încă lucrăm la cele mai vechi, pentru că ne plac foarte multe dintre ele.”

În ianuarie trecut, chitaristul Scott Ian, a declarat că el și colegii de trupă au „11 aranjamente muzicale”, precum și „unele” versuri, la care lucrează pentru următorul  album. „Evident, voi lucra la mai multe texte”, a spus el. „Sper că la un moment dat vom putea să intrăm în studio anul acesta, să le înregistrăm”.

De asemenea, Benante a vorbit despre ipoteza că Anthrax s-ar putea concentra pe lansarea de EP-uri în viitorul apropiat, spre deosebire de albumele de lungă durată… Așa cum a fost cazul pentru o mare parte a carierei de peste patru decenii a trupei. „Dacă nu ar fi fost un album complet? Dacă am fi lansat șase melodii și apoi am mai fi lansat alte șase melodii. Știu, din punctul de vedere al unei case de discuri, asta chiar nu funcționează, dar în zilele noastre…”

„Da. Totul este atât de diferit acum”, a intervenit Ian. „Slipknot se întreabă de ce să mai facă albume complete. Înțeleg. Înțeleg toate părțile. Îmi place ideea unui album complet. Dar în același timp înțeleg perfect ideea că nu are rost a lansa un LP cu 11 melodii. Majoritatea oamenilor nu mai ascultă albume. Nu știu. Tot ce știu este că, la un moment dat în următoarele luni, vom avea probabil 14 sau 15 piese. Și apoi va trebui să decidem când îl vom înregistra și cum îl vom lansa.”

„Și chiar și pentru noi, cântând piesele live, este ca și cum ai scoate un disc cu 10 sau 11 melodii cu ideea că abia aștept să-l cânt live”, a adăugat Ian. „La For All Kings, cu siguranță nu am cântat toate acele melodii în niciun moment. Cred că există șase melodii pe disc care au fost cântate – și atât. Aproape că simți că le irosești. Dar dacă ai scoate doar cinci melodii, ar fi ușor să le cânți pe toate într-un nou turneu.”

„Și e mai ușor de digerat”, încuviințează Benante. „Ați aprecia mai mult dacă ar fi doar cinci piese. Iar acestea ar fi al naibii de ucigătoare. Abia ați aștepta următoarele cinci melodii, știind că vom lansa alte cinci sau șase”.

La începutul lunii ianuarie, Benante a spus că Anthrax plănuia să intre în studio cândva în această primăvară pentru a începe înregistrarea noului LP. „Între datele turneului Pantera vom lucra la acest album”, a spus el. „Sperăm să se termine înainte ca Pantera să meargă în Europa, la sfârșitul lunii mai. Mai am o fereastră după aceea, înainte să înceapă turul Pantera cu Metallica. Cel puțin dacă îmi termin partea de tobe, atunci ceilalți băieți pot continua să lucreze. Acesta este planul. Dacă nu se întâmplă altceva, dar sperăm că nu se va întâmpla nimic.”

În noiembrie anul trecut, basistul Frank Bello, a declarat pentru SiriusXM că trupa „nu se grăbește” să înregistreze noul album. „Vrem să ne asigurăm că totul este bine ales”, a explicat el. „Nu putem scoate pur și simplu ceva care nu este gata. Așa că ne vom asigura că este materialul potrivit. Avem niște piese brutale și niște grozave – foarte heavy – la care am lucrat. Toată lumea poate spune asta atunci când lucrează la un disc. Dar dovada este evidentă. Sunt destul de mândru de ceea ce am scos până acum.”

Anthrax a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare în 2021 cu o serie de activități și evenimente speciale. Formată de Ian și basistul Dan Lilker în Queens, New York, la 18 iulie 1981, Anthrax a fost una dintre primele trupe thrash metal de pe Coasta de Est. Și a fost rapid considerată lider al genului, alături de Metallica, Slayer și Megadeth. Activă în ultimele cinci decenii, trupa a lansat 11 albume de studio. A primit multe certificări de aur și platină și șase nominalizări la Grammy.

For All Kings a fost numit de unii critici cel mai puternic album Anthrax de până acum. Sosirea sa a urmat după o perioadă de cinci ani în care grupul a cunoscut o renaștere, începând cu includerea trupei în turneul Big Four și continuând cu lansarea LP-ului de revenire Worship Music. Anthrax și Black Label Society au încheiat recent un turneu cu 24 de date. Exodus a fost alături de cele două trupe, ca invitat special al acestui turneu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*