Godflesh a lansat single-ul Nero

Godflesh
Godflesh

Pionierii englezi ai metalului industrial, Godflesh vor lansa primul material nou în șase ani, Purge, pe 9 iunie. Ei au lansat pe 3 aprilie single-ul Nero, doar în variantă digitală, împreună cu trei remixuri.

Compozitorul și creatorul trupei Godflesh, Justin K. Broadrick afirmă: „Nero, este simbolul și o reamintire a autodistrugerii iresponsabile, așa cum este practicată întotdeauna, acum și pentru totdeauna… În tradiția clasică a trupei, sunt prezentate 3 reinterpretări, pentru a afișa numeroasele laturi ale aceleiași monede.”

Urmarea albumului Post Self, din 2017, îi surprinde pe Godflesh revizuind și actualizând conceptele din Pure (1992). Atât minimal, cât și maximal, trupa oferă groove senzațional, păstrând în același timp atmosfera psihedelică, într-o manieră heavy, care a consacrat-o. Aceasta este, și a fost întotdeauna, o muzică a unor sentimente neplăcute.

Titlul Purge face referire directă la modul în care Broadrick utilizează muzica trupei ca o ușurare temporară a autismului și PTSD-ului său diagnosticat. Este următoarea etapă într-o călătorie în care a fost de când a început să creeze muzică, simțindu-se singur și ca un outsider în orice scenă sau grup, din copilărie până la maturitate. Muzica trupei Godflesh îi oferă lui Broadrick mijloacele de a exprima o viață întreagă în care s-a simțit neînțeles și copleșit de hipersensibilitate. Trupa este vehiculul care oferă un sentiment de catharsis și transcendență; un mod de a comunica suprasolicitarea, precum și dezamăgirea constantă față de condiția umană și abuzul de putere al omului și al sistemelor care ne înlănțuie.
Purge track listing:
01. Nero
02. Land Lord
03. Army Of Non
04. Lazarus Leper
05. Permission
06. The Father
07. Mythology Of Self
08. You Are The Judge, The Jury, And The Executioner

Godflesh — formată din Broadrick și Ben Green — augmentată de Machines, este văzută ca o entitate esențială în lumea muzicii heavy, având impact asupra întregii subculturi din scena de la înființarea trupei în 1988. Trupa a fost creditată ca fiind una dintre primele care a traversat vechea muzică industrială britanică, cu metal primitiv și minimal. Pionier din greșeală al sunetului industrial metal, totuși depășește cu mult limitele genului. Este considerată pe scară largă un simbol cultural, iar impactul său poate fi simțit de-a lungul generațiilor de muzică heavy, atât mainstream, cât și underground.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*