Opeth: „Dignity”, piesă nouă extrasă de pe următorul album

Dacă ați fost la ARTmania Festival anul acesta, clar ați simțit puțin nevoia de a auzi piese noi Opeth, chiar dacă nu s-au cânat pentru că „nu le învățăseră”. Odată cu lansarea single-ului „Heart In Hand”, fanii Opeth au început să se pregătească pentru un alt album pe care-l vor numi o operă de artă.

De data aceasta, formația ne încântă cu „Dignity”, o altă piesă extrasă de pe „In Cauda Venenum”, album ce se va lansa pe 27 septembrie via Moderbloaget/Nuclear Blast Entertainment, în două variante: engleză și suedeză.

Despre album, vocalistul/chitaristul Mikael Åkerfeldt spune: Pentru noi, în această etapă cu”In Cauda Venenum”, chitările cu țipat pe deasupra nu mai înseamnă că e heavy. Nu e neapărat ceea ce numesc eu „heavy” zilele astea. Pot să ascult Korn și să spun „da, asta-i heavy”. Dar nu prea înseamnă ceva pentru mine. Adică mai văd prin reviste sau online articole care spun că o trupă are „cel mai heavy album de până acum” și nu-s prea impresionat. E mișto, dar ce înseamnă? E imposibil să fii cel mai heavy, s-a mai făcut asta. Între timp m-am plictisit de eticheta asta. Bineînțeles, când eram mai tânăr, însemna totul pentru mine. Mereu am căutat asta în tinerețe, următorul nivel de heaviness. Întâi a fost death metal, apoi formații ca Meshuggah, dar acum e mai mult despre emoții, muzică care are emoții.

01. Livet’s Trädgård / Garden Of Earthly Delights (Intro) 02. Svekets Prins / Dignity 03. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand 04. De Närmast Sörjande / Next Of Kin 05. Minnets Yta / Lovelorn Crime 06. Charlatan 07. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth 08. Banemannen / The Garroter 09. Kontinuerlig Drift / Continuum 10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*