Opeth: Mikael Åkerfeldt ne spune de ce s-a lăsat de guturale

Au trecut mai bine de zece ani de când vocalistul Opeth a renunțat la growling, iar Opeth s-a transformat complet, pierzând o parte din fanii mai „hardcore”, pasionați de death metal. Deși Åkerfeldt și-a îmbunătățit tehnicile vocale de-a lungul anilor alături de Bloodbath, odată cu albumul „Heritage” lansat în 2011, s-a lăsat de guturale și a rămas pe clean vocals, ceea ce a fost o schimbare radicală pentru Opeth.

Într-o sesiune recentă de Q&A cu Nuclear Blast, Mikael a răspuns întrebărilor legate de renunțarea la guturale, iar acum putem dormi toți liniștiți și să ascultăm „In Cauda Venenum” fără să ne dorim și niște growling acolo.

Sunt întrebat destul de des de fani și jurnaliști. Jurnaliștii sunt puțin mai grijulii, diplomatici. Ei nu-mi spun direct „ești nașpa acum, tre’ să faci aia”. Dar, contrar cu ce cred oamenii, mă bucur să fiu întrebat asta pentru că înseamnă că era important pentru oameni. Ultimul album death metal pe care l-am cumpărat din banii mei și m-am bucurat de el a fost „Domination” de la Morbid Angel, cam prin ’95.

Primul nostru album a ieșit în ’95 și pe atunci încă mă simțeam confortabil cu death metalul – sau din orice categorie făceam noi parte – și voiam să fim noi trupa aia care are de toate, și screaming vocals și clean vocals. Chiar și atunci voiam mai mult clean, dar nu aveam curajul s-o fac – n-aveam încredere să cânt mai mult clean. Și treptat am ajuns la partea fără țipat din cauza, presupun, încrederii.

M-am oprit după „Watershed” pentru că albumul ăla a fost apogeul acelui stil pentru mine. Se știe deja că încercam să fac un fel de Watershed 2.0, dar n-a mers. Și așa s-a născut „Heritage” și s-a deschis o nouă cale pentru noi. Voiam să văd ce se întâmplă pentru că sunt muzician și iubesc muzica. Nu suntem antreprenori sau oameni de afaceri. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*