Opeth: majoritatea albumului „In Cauda Venenum” a fost scrisă în trei luni

322 vizualizări

Fredrik Åkesson, chitaristul formației Opeth, dezvăluie mai multe despre procesul de creație pentru „In Cauda Venenum” la podcastul Everblack. Fredrik spune că această perioadă era chiar când Mikael Åkerfeldt spusese că-și ia liber pentru a sta cu familia sa.

Mă duceam la sala de repetiții, unde stau de obicei să mai cânt la chitară sau să încerc echipament nou, spune Åkesson. Și-l aud pe Mikael acolo. Eram ceva de genul „Ce naiba?” Trebuia să-și ia liber, zicea de mult de asta, dar presupun că n-a putut, a prins otrava scriitorului. A început prin noiembrie 2017 sau decembrie. Apoi la începutul lui 2018 a fost extrem de productiv pentru trei luni și a scris mare parte din cam tot. Și am fost sigur – prima piesă pe care am auzit-o e ultima de pe album, „All Things Will Pass”, și mi s-a zbârlit pielea. Și m-am gândit „Clar are ceva acum”. 

01. Livet’s Trädgård / Garden Of Earthly Delights (Intro) 02. Svekets Prins / Dignity 03. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand 04. De Närmast Sörjande / Next Of Kin 05. Minnets Yta / Lovelorn Crime 06. Charlatan 07. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth 08. Banemannen / The Garroter 09. Kontinuerlig Drift / Continuum 10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

„In Cauda Venenum” se va lansa pe 27 septembrie via Moderbloaget/Nuclear Blast Entertainment, în două variante: engleză și suedeză. Despre album, vocalistul/chitaristul Mikael Åkerfeldt spune: Pentru noi, în această etapă cu”In Cauda Venenum”, chitările cu țipat pe deasupra nu mai înseamnă că e heavy. Nu e neapărat ceea ce numesc eu „heavy” zilele astea. Pot să ascult Korn și să spun „da, asta-i heavy”. Dar nu prea înseamnă ceva pentru mine. Adică mai văd prin reviste sau online articole care spun că o trupă are „cel mai heavy album de până acum” și nu-s prea impresionat. E mișto, dar ce înseamnă? E imposibil să fii cel mai heavy, s-a mai făcut asta. Între timp m-am plictisit de eticheta asta. Bineînțeles, când eram mai tânăr, însemna totul pentru mine. Mereu am căutat asta în tinerețe, următorul nivel de heaviness. Întâi a fost death metal, apoi formații ca Meshuggah, dar acum e mai mult despre emoții, muzică care are emoții.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*