Metallica a donat peste 1.5 milioane de euro în timpul WorldWired European Tour

Metallica

Săptămâna trecută, Metallica a pus capăt turneului european WorldWired, unul dintre cele 25 de concerte având loc în București la Arena Națională, iar acum au anunțat prin intermediul fundației All Within My Hands că donațiile au depășit 1.5 milioane de euro.

Formația a spus: Mulțumiri tuturor celor care au participat la WorldWired European Tour, fără voi n-am fi putut dona peste 1.5 milioane de euro organizațiilor caritabile locale.

Înainte de susținerea concertului din data de 14 august 2019 de la Arena Națională, Metallica a efectuat o donație în valoare de 250.000 de euro către asociația Dăruiește Viață. Banii se vor folosi pentru finalizarea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Odată finalizat, spitalul – finanțat exclusiv de donatori ca noi și ca voi – va avea o suprafață totală de 12.000 mp, 9 nivele, 6 etaje și 180 de paturi. De asemenea, se vor înființa primele zone de radioterapie pentru copiii sub 14 ani, prima unitate de terapie intensivă cu saloane individuale, prima unitate de terapie intensivă cu sistemul de acces „clean hands”. Dacă proiectul s-ar finaliza cu succes – cât mai repede – am avea primul spital dotat cu un Building Managament System și spații special amenajate pentru părinții copiilor internați, dar și cu spații de joacă pentru copii. Structura spitalului a fost finalizată în iunie 2019, iar momentan se lucrează la instalațiile sanitare și electrice, urmând apoi designul interior și fațada, deschiderea oficială urmând să aibă loc în 2020 dacă totul merge cum trebuie.

Alătură-te și tu asociației Dăruiește Viață și împreună #NoiFacemUnSpital dacă țara nu ne ajută. Poți dona lunar sau doar o dată, alegerea e a ta, dar orice leu contează. Să nu ne construim viitorul pe banii altora așa cum fac mai marii noștri.

În urma acestei donații, evident că pe la noi s-au trezit toți cârcotașii să spună că „așa și ce dacă, pentru ei ăia 250 de mii sunt fix nimic”, aceste cuvinte venind tocmai de la oamenii care n-au dat nici măcar un leu pentru spital sau orice altceva.

Nu contează acum că Hetfield are colecție de mașini de milioane de dolari sau că Hammett colecționează cine știe ce alte chestii, ideea e că, pentru Asociația Dăruiește Viață, acei 250 de mii înseamnă enorm, chiar dacă Metallica se poate lipsi de ei ca de o scobitoare, la fel cum se pot lipsi și de 1.5 milioane. Nu contează pentru ei, contează pentru oamenii care i-au primit, așa că ar trebui să ne calmăm și în loc să spunem că alții au dat „prea puțin în comparație cu ce au în bancă”, să dăm fiecare cât putem.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*