Paramore – Paramore

530 vizualizări

Albumul omonim al formatiei PARAMORE (lansat pe 5 aprilie 2013) este o colectie proteica de cantece. Vast, raspandit pe harta sonora a 17 piese, el combina foarte multe genuri si sound-uri.

Dupa o despartire spinoasa de ceilalti doi membri fondatori ai grupului, Josh si Zac Farro, formatia isi continua drumul in forta, cu o campanie de promovare puternica si cu foarte multe concerte.

Spre deosebire de lansarile precedente, „Paramore” nu urmeaza o directie stilistica atat de bine conturata, migrand dinspre zona indie/punk spre cea pop-rock. In marea lor majoritate, piesele sunt up-tempo si marseaza inainte pe ritmuri antrenante.

Dramatismul tineretii traite din plin, cu regretele aferente varstei, dublate de invataturile de minte necesare maturizarii reprezinta temele predilecte ale discului care este un fel de oda inchinata cresterii si desprinderii de naivitatile specifice adolescentei.

Din punct de vedere generic, intalnim un mix intre pop-punk, indie, funk si chiar si putin new wave. Nu lipsesc experimentele curajoase cu un cor de gospel in piesa „Ain’t It Fun„, si niste insertii de ukulele in cantece precum „Moving On” si „Holiday„.

Vocal, Hayley Williams eclipseaza toate albumele vechi, remarcandu-se ca o cantareata versatila, expresiva si matura. Se prea poate sa gresim, dar cariera tinerei americance se aseamana cu cea a unei alte artiste care a pornit ca frontwoman a unei formatii si a ajuns un star solo cu un succes comercial remarcabil: Gwen Stefani de la No Doubt.

Nu stim daca si Hayley va urma acelasi drum, dar intuim ca viitorul ii mai rezerva cateva schimbari talentatei roscate.

In ceea ce priveste productia, materialului nu i se pot reprosa prea multe. Singura observatie ar fi ca, pe alocuri, sound-wall-ul este mult prea incarcat, aducand prejudicii expresivitatii instrumentale. Sunetul este unul 100% profesionist, curat si „vandabil”.

Compozitional, discul este plin cu potentiale single-uri si cele mai multe melodii contin suficiente „carlige” cat sa devina hituri la radio. Intesat de imnuri tineresti vesele ca „Still Into You”, „Anklebiters” si „One Of Those Crazy Girls„, „Paramore” este perfect ca si coloana sonora la un party destrabalat.

Se pastreaza liniile sincopate de bas, identitatea trademark Paramore a tobelor si chitarele optimiste, stridente (la modul frumos) si capricioase.

Daca materialul nu ar fi atat de lung, ar fi mai bine. Oricat de grozave ar fi cantecele, la un moment dat te plictisesti. 17 este totusi un numar mare pentru un album care se vrea tonic, relaxant si nepretentios.

Ne bucuram sa vedem ca una dintre cele mai in voga trupe americane ale momentului a reusit sa iasa cu bine din situatia creata de plecarea a doi membri foarte importanti si suntem curiosi sa auzim cum va suna viitorul. „Paramore” reprezinta un album de tranzitie catre cu totul altceva, iar acest „altceva” ramane inca sub semnul intrebarii.

Tracklisting:

1. Fast In My Car
2. Now
3. Grow Up
4. Daydreaming
5. Moving On
6. Ain t It Fun
7. Part II
8. Last Hope
9. Still Into You
10. Anklebiters
11. Holiday
12. Proof
13. Hate To See Your Heart Break
14. (One Of Those) Crazy Girls
15. interlude: I m Not Angry Anymore
16. Be Alone
17. Future  


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*