Programul pe ore pentru ARTmania Festival 2019

377 vizualizări

Mai sunt patru zile până ne adunăm toți la Sibiu să ne rupem alături de Architects, să ne rexlaxăm ascultând Wardruna, să plângem la Dream Theater și Opeth. Adunați-vă tot hype-ul și puneți-l acolo în bagaj că imediat vine ziua de vineri și se umple Sibiul de oameni în tricouri negre.

Avem programul pe ore, un program care, cel puțin pe mine, mă face să răsuflu ușurată pentru că trebuie să ajung la Sibiu cu trenul, iar asta înseamnă șase ore plus probabil cel puțin una adăugată în coloana de întârzieri al panoului din gară.

Ziua de vineri, 26 iulie, începe la 19:00 cu Fjort până la 19:30. Urmează Wardruna de la 19:50 la 20:50, apoi ruperea cu Architects de la 21:15 până la 22:15, iar de la 22:45 până la miezul nopții avem Dream Theater.

Sâmbătă, 27 iulie, de la 19:00 la 19:40 ascultăm Mobius, apoi Alcest de la 20:00 la 20:50. Madrugada urcă la 21:15 și coboară la 22:15, iar Opeth ne încântă de la 22:45 până la 00:00, când se încheie festivalul.


 ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*