Riot Monk lansează single-ul „Contează”

Băieții de la RIOT MONK aduc deșertul băimărean mai aproape de noi cu noul single, CONTEAZĂ.

 

Copertă de Vladimir Gheorghiu

 

Noul single poate fi ascultat pe toate platformele de streaming, aici:

Spotify: https://spoti.fi/2K1IF7T
Apple Music: https://apple.co/2WVY92m
Google Play: http://bit.ly/2Q0ClRI
Bandcamp: http://bit.ly/2rrdJaJ
YouTube: http://bit.ly/33tinD5

 

Mesajul piesei e unul personal pentru trupă, după cum au declarat și ei:

„Ca temă, CONTEAZĂ tratează subiectul alienării. Dat fiind faptul că suntem împărțiți în 7 zări, doi în Baia Mare, unu în Chișinău, alții doi în București, ne-a cam rupt puțin de realitatea de a fi o trupă. Cumva am ajuns la fund de pahar fiecare; suntem pe muchie și cu toate astea stăm împreună și tragem mai departe. Nu suntem sigur câte alte trupe ar putea trece prin distanța și ruperea de realitate prin care trecem noi și să răzbească. Nouă ni se cam rupe de impedimentele ăstea și tot ce vrem e să facem muzică și să o cântăm cât ne-or ține puterile.

foto Vladimir Gheroghiu

„CONTEAZĂ e penultima piesă de pe albumul pe care îl pregătim pentru la anul. Are și un videoclip pe care l-am filmat într-o veche haldă de steril, cică ecologizată, de lângă Baia Mare. Experiența a fost ireală, să fim înconjurați doar de praf, fără pic de verdeață în jur, foste țevi de decantare a cianurii, toate ruginite… Ne-am simțit ca pe Marte. Dar locația s-a legat de CONTEAZĂ la un nivel spiritual aproape. Abia așteptăm să vă arătăm și clipul, o să rupă, vă promitem!”

foto Vladimir Gheorghiu

Veți putea asculta noul single de la RIOT MONKCONTEAZĂ live pentru prima dată la următoarele concerte pe care băieții le vor susține în luna Decembrie:

 

15.12 Phoenix la Arenele Romane : Fie sa Renasca

21.12 TOP T BUZĂU

Născuți și crescuți pe malurile Săsarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, RIOT MONK au început să emită noxe din aria Grunge/ Alternative încă din 2015. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ.

Scopul lor declarat e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Peral Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România. În Septembrie 2019 formația a clipul piesei „BE PĂLINCĂ”.

RIOT MONK sunt:
Radu Iaszberenyi – Voce
Mihai Goth – Chitară
Lorand Czibere – Bas
Mircea Grosu – Tobe
Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual

Urmărește-i pe RIOT MONK pe

Facebook

YouTube

Instagram

Spotify


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*