Riot Monk: informații noi despre videoclipul single-ului „Contează”

515 vizualizări

Grungerii de la RIOT MONK pregătesc lansarea videoclipului pentru cel mai recent single, „Contează”. Clipul va putea fi vizionat Vineri, 10 Aprilie, la ora 19:00, pe canalul de YouTube al trupei.

Contează este penultima piesă de pe albumul pe care băieții îl pregătest pentru finalul anului 2020.

Ascultă „Contează” aici: https://riotmonk.ffm.to/conteaza.opr

Despre lansarea în această perioadă, băieții au avut următoarele de declarat:

„Am plănuit un turneu scurt de promovare al noului clip pe care știm că mulți dintre fanii noștri îl așteptau cu sufletul la gură încă din Septembrie 2019 când am anunțat că îl filmăm. Ne-ar fi plăcut să îl vedem împreună la Baia Mare, Brașov, București, Chișinău… Acum asta e situația și ne adaptăm, nu are rost să ne plângem. Tot ce ne dorim la ora actuală e ca toți prietenii și fanii noștri din țară să fie sănătoși.”

Cât despre videoclip, acesta a fost filmat într-o locație cel puțin interesantă:

„Clipul la Contează l-am filmat într-o fostă haldă de steril (a se citi un deșert nenorocit unde se depozitau materialele nefolositoare după prelucrarea aurului) de pe lângă Baia Mare. L-am filmat într-o singură zi cu soarele în cap și cu plămânii și instrumentele pline de praf. Până în ziua de azi mai găsim firicele de praf printre sculele folosite în ziua filmărilor.”

„Am colaborat pentru prima dată cu Alex Lasc de la Carousel care s-a ocupat de tot ce înseamnă filmat, montat și pus „actorii” la punct. Treaba a mers ca unsă, a fost o gură de aer proaspăt să poți colabora cu cineva din breaslă, care a înțeles mesajul clipului și a știut cum să cizeleze ideile ca să ajungem la produsul finit. A fost o experiență grea din punct de vedere logistic dar foarte relaxantă când ne-am apucat de filmat. Big up, fuckere!”

„Ca invitat special și actor principal l-am avut pe prietenul nostru Darie Alex din Brașov. Darie e, cum să vă spunem, fire dancer, fachir, se joacă cu focu mai pe românește și e membru al trupei Hypnosis FireShow din Brașov. Dacă ați fost la ultimele ediții Rockstadt Extreme Fest atunci precis le-ați prins show-urile pirotehnice. Noi i-am mai văzut de câteva ori, Lori chiar le-a fost ajutor la Festivalul Medieval din Suceava, dar să vezi cum un om îmblânzește focul pe o piesă de a ta, e o experiență aparte.”

RIOT MONK – Contează

Directed and produced by Alex Lasc – Carousel
Written by Lorand Czibere
Director of photography – Vladimir ‘Bliț în Ochi’ Gheorghiu
Mefistofel – Darie Alex – Hypnosis FireShow
Recorded at LowBass5 Studio
Mix & Master by Adrian ‘Bilă’ Uritescu

 

Născuți și crescuți pe malurile Săsarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, RIOT MONK au început să emită noxe din aria Grunge/ Alternative încă din 2015. În 2016, când au ieșit pe piață cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ.

Scopul lor declarat e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Pearl Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, și Godsmack, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România. În Septembrie 2019 formația a clipul piesei „BE PĂLINCĂ”.

RIOT MONK sunt:
Radu Iaszberenyi – Voce
Mihai Goth – Chitară
Lorand Czibere – Bas
Mircea Grosu – Tobe
Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*