Rob Halford face dezvăluiri despre viitorul album

Rob Halford
Rob Halford

Într-un interviu pentru Metal Express Radio, solistul Judas Priest, Rob Halford, a vorbit despre următorul album după Firepower din 2018. El a spus: „Când ești într-o trupă, încerci mereu să te îmbunătățești. Încerci mereu să spui: Acesta este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată. Este ceva firesc. Sunt conștient de marele succes pe care l-a avut Firepower. Deci cum te descurci cu asta? Ei bine, în primul rând, trebuie să renunți să te gândești la asta. Pentru că e ca și cum ai urmări ceva evaziv. Ce rost are să încerci să emulezi ceva ce ai făcut deja? Trebuie să facem așa cum am făcut întotdeauna cu Priest. Fiecare album are propriul concept, propriul caracter personal. British Steel nu este ca Painkiller. Painkiller nu este ca Point Of Entry. Care nu este ca Nostradamus. Viitorul album se conturează așadar a avea propriul suflu.”

El a adăugat: „Este grozav. Este un album foarte bun și știu că fanilor noștri le va plăcea”.

În ceea ce privește progresul sesiunilor de înregistrare pentru următorul LP, Halford a spus: „Toți mă așteaptă acum pe mine.Tot restul este deja gata. Am albumul aici în fața mea, pe laptop, și sună uimitor, ceea ce vă așteptați să spună orice muzician. Dar chiar trebuie să-mi fac treaba acum. Și să mă asigur că ceea ce fac se ridică la înălțimea muncii grozave a băieților.”

„Deci, vine.”, a continuat el. „Va fi gata, când va fi gata. Încercăm să respectăm planul. Sperăm să facem turneul cu Ozzy în Europa în mai. Te rog, Ozzy, să fii bine; și cred că va fi. După turneul cu Ozzy, ne vom ocupa de finalizarea discului și apoi probabil că vom fi gata să-l lansăm. Am spus 2023. Se pare că va fi 2024, ceea ce nu este atât de departe. Este deja aproape februarie, 2023.”

„Cred că dacă te uiți înapoi la toată munca pe care am făcut-o, cu excepția perioadei din anii ’80 când făceam un album și un turneu mondial, literalmente, an de an, timp de trei sau patru ani… Asta se poate face doar cu o anumită mentalitate. În acel moment al vieții tale când lucrurile urlă în tine. După aceea, când ai muncit atât, ești conștient de ceea ce ai realizat. Și atunci cred că desigur, îți ia mai mult timp.”

Anul trecut, chitaristul Richie Faulkner vorbea despre direcția muzicală a viitorului LP. „Internetul pare să știe totul în prezent despre cum va suna noul album, pe baza câtorva declarații din interviurile anterioare. Cred că am folosit cuvântul progresiv și toată lumea crede că va deveni Nostradamus sau Rush, care sunt două lucruri diferite. Cu siguranță am folosit cuvântul progresiv, deoarece are câteva schimbări muzicale pe care Firepower nu le are. Dar asta nu-l face un disc Rush. Ci doar că în loc de, un vers dintr-un bridge la un refren, s-ar putea să mai fie câteva pasaje pentru a-l face puțin mai… interesant. Ar putea fi cuvântul greșit. Nu știu. Trebuie să fii atent la cuvintele pe care le folosești zilele astea. Nu este Firepower 2, ci aceeași trupă câțiva ani mai târziu. Așa că există legături evidente cu ultimul disc. Dar nu este Firepower 2 în niciun caz”.

Richie a continuat: „Niciun album Priest nu a sunat la fel cu altul, dar au un ADN comun. Și mereu încerci să-l faci pe următorul să sune mai bine. Orice ar însemna mai bine; ceea ce este subiectiv. Este mai bine scris? Versurile sunt mai bune? Sună mai bine? Iar mai bine este întotdeauna subiectiv. Dar este un pic mai mult o aventură muzicală față de ultimul, aș spune. Dar cine-l va asculta, când apare, poate să aibă o părere total diferită. Este întotdeauna greu să-ți rezumi propria muzică fără a te da grozav.”

Halford descria viitorul LP: „Aceeași energie, aceeași vitalitate, aceeași hotărâre și este cu adevărat, ceea ce vă place la Priest. Dacă asculți albumele Priest de la Rocka Rolla până la Firepower și tot ce s-a întâmplat între ele, fie Turbo Lover, fie Painkiller sau Another Thing Comin’, toate aceste repere exacte leagă punctele acestor 50 de ani grozavi de metal, această călătorie în care suntem. Și încă nu s-a terminat, oameni buni, pentru că urmează un alt album și un alt turneu. Și abia așteptăm să continuăm, pentru că acea putere turbo nu va fi oprită curând.”

„Fanii știu că suntem o trupă mereu plină de aventură și care încearcă lucruri noi”, a continuat el. „Noul album are câteva elemente mai progresive pe care nu le-am mai aprofundat până acum. Și asta este incitant, pentru că ne oferă nouă și  fanilor o nouă oportunitate de a vedea o altă latură Priest. Dar este tot metal. Sunt doar mai multe stiluri decât au fost înainte.”

Halford a confirmat că următorul album va vedea trupa reunindu-se cu echipa de producție Firepower, formată din Andy Sneap, Tom Allom și inginerul Mike Exeter (Black Sabbath).

Basistul Ian Hill este singurul membru original al trupei, care s-a format în 1969. Halford s-a alăturat în 1973, iar Tipton în 1974. Rob a părăsit Judas Priest la începutul anilor 1990, pentru a-și forma propria trupă, apoi s-a întors în 2003. Chitaristul fondator K.K. Downing s-a despărțit de trupă în 2011 și a fost înlocuit de Faulkner.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*