Statui ale rockerilor: opere de arta dedicate marilor muzicieni

„Nu te mai stresa asa de mult, ca si asa nu iti ridica nimeni statuie” este o zicala foarte raspandita in randul romanilor, obsedati de materializarea realizarilor cuiva intr-o figura din metal sau piatra.

Insa, experienta ne arata ca, daca intr-adevar creezi ceva remarcabil, si te ostenesti facand asta, va exista cineva suficient de nebun incat sa te reproduca intr-o forma artistica.

Asadar, in acest articol vom vorbi despre acei muzicieni rock care „beneficiaza” de propria lor statuie.

Din pacate, cei mai multi dintre acesti artisti au trecut deja in nefiinta, asa ca imaginea lor „pietrificata” sau „metalizata” este singurul lucru material ramas de pe urma existentei fragile a acestor rockeri.

Afla, deci, care sunt cele mai reusite, inedite sau impresionante statui ale muzicienilor.

Kurt Cobain

Weeping Kurt

Sarmanul Kurt a spus adio vietii in plina tinerete, la doar 27 de ani. Luna aceasta, localnicii orasului sau natal, Aberdeen, au expus la muzeu o statuie infatisandu-l pe vocalist plangand.

Freddie Mercury

freddie-mercury-monument

Unul dintre cei mai mari solisti rock ai tuturor timpurilor are propria statuie in Montreaux, Elvetia. Aceasta a fost dezvaluita in 1996.

Ronnie James Dio

ronnie james dio statue

Legendarul solist are o statuie in Bulgaria, la Kavarna, un oras cunoscut pentru devotamentul sau fata de muzica rock.  

Bon Scott

Bon Scott Statue

Celebrul solist al formatiei AC/DC a murit in februarie 1980, dar fanii nu l-au uitat si i-au ridicat o statie in Fremantle, Australia de Vest, locul de obarsie al artistului.

Stevie Ray Vaughan

Stevie Ray Vaughan

Considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor, Stevie Ray a murit ca urmare a prabusirii unui elicopter. Statuia sa este in Colorado, locul unde s-a nascut.

Phil Lynott

Phil Lynott statue Dublin October 2010

Un glas care efectiv te ungea pe suflet, Phil Lynott de la Thin Lizzy a plecat dintre noi inainte de vreme. El are o statuie de bronz pe Harry Street in Dublin.

John Lennon

John Lennon Statue

Faimosul Beattle are o statuie in Havana, Cuba, unde exista un real cult pentru celebra formatie britanica Beatles.

Buddy Holly

buddy-holly-statue

A influentat decisiv muzica rock si a murit la varsta de doar 22 de ani, intr-un accident aviatic. Buddy Holly este privit si acum ca unul dintre parintii fondatori ai rockului. Statuia sa se afla in Lubbock, Texas, orasul sau natal.

Jimi Hendrix

jimi-hendrix-statue-seattle

Chitaristul si solistul, si el decedat la varsta de doar 27 de ani, are o statuie expresiva in Seattle, pe Broadway Avenue.

Elvis Presley

Elvis Presley Statue

Era imposibil ca Regele sa nu aiba mai multe statui. Una dintre ele este situata pe Beale Street in Memphis, Tennessee.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*