Documentarul, Ronnie James Dio: Dreamers Never Die, va fi lansat luna viitoare

Ronnie James Dio
Ronnie James Dio

Dio: Dreamers Never Die, primul documentar care a cuprinde cariera de-o viață a legendarului icon metal Ronnie James Dio, va fi lansat de Showtime pe 1 decembrie. Va fi disponibil și pentru difuzare prin aplicația Showtime

Produs executiv de văduva și managerul artistului, Wendy Dio, Dio: Dreamers Never Die surprinde ascensiunea lui incredibilă de cântăreț doo-wop în anii ’50, la începuturile sale rock în ELF și Rainbow (alături de Ritchie Blackmore), continuând cu înlocuirea lui Ozzy Osbourne la Black Sabbath. În cele din urmă, este urmărită perioada consolidării statutul de star rock cu propria sa trupă, Dio. Filmul include imagini și fotografii personale nemaivăzute până acum, precum și scene intime cu cei mai apropiați colegi, familie și prieteni, printre ei Wendy, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk și Jack Black. Documentarul aduce spectatorii în viața unuia dintre adevărații eroi ai rock and roll-ului și a uneia dintre cele mai iubite figuri din rock. Trailer-ul oficial a fost deja lansat pe Youtube.

Întrebată într-un interviu recent cu Anne Erickson de la Audio Ink Radio despre comentariul ei anterior, potrivit căruia misiunea ei în viață acum este să ducă mai departe moștenirea lui Ronnie, Wendy a spus: „Cred că Ronnie a fost întotdeauna trecut cu vederea cât timp a fost în viață. Și după moartea lui, am simțit că muzica lui a fost ceva ce a scris pentru fani, a cântat pentru fani. Și-a iubit fanii și asta ar trebui să continue. Acesta este unul dintre motivele pentru care am făcut documentarul, ca oamenii să-l poată înțelege. Să-i înțeleagă viața și de unde a venit și încercările și necazurile pe care le-a avut. Nu a fost un succes peste noapte. Și-a plătit datoriile, cu siguranță. Și, de asemenea, am vrut să-i transmit mesajul. Mesajul lui Ronnie a fost mereu, oricum ar fi, să-ți urmezi inima, să-ți urmezi visele și să nu renunți”.

Wendy a vorbit, de asemenea, despre prima ei reacție când a văzut Dio: Dreamers Never Die.: „Când au montat filmul, a fost prima mea șansă să văd toate fragmentele laolaltă și a fost o senzație dulce-amăruie. Am cedat și am plâns. Și așa mi-am dorit ca Ronnie să fie portretizat. Au făcut o treabă magnifică. Și asta a fost cu adevărat extraordinar. După toată munca grea pe care am depus-o cu toții, am exclamat!!!  Woah!!! Cred că fanilor le va plăcea enorm!”

Ronnie James Dio a murit de cancer gastric pe 16 mai 2010, la vârsta de 67 de ani. A fost și rămâne unul dintre cei mai influenți artiști rock din toate timpurile. Și unul dintre cei mai mari vocaliști din toate timpurile. Carieră sa ilustră de înregistrare se întinde din anii 1950 până în anii 2000. Documentarul urmărește traiectoria sa de la sideman la cântăreț, compozitor și solist nu al unuia, ci a trei dintre atracțiile arenei rock de renume internațional: Rainbow, Black Sabbath și Dio. Este faimos pentru popularizarea gestului mâinii, „coarnele diavolului”, care este acum sinonim cu muzica hard rock și heavy metal. 

Dio era cunoscut deoarece a fost neclintit în urmărirea visurilor sale și continuă să influențeze o nouă generație de artiști. Fanii din întreaga lume își amintesc de el nu numai pentru talentul său imens, ci și pentru bunătatea sa.

Dio: Dreamers Never Die a fost finanțat exclusiv de BMG și a fost regizat de Don Argott și Demian Fenton. A fost produs de Don Argott și Sheena Joyce pentru 9.14 Pictures. Documentarul a fost produs executiv de Wendy Dio pentru Niji Productions și de Kathy Rivkin Daum pentru BMG.

Dio este renumit în întreaga lume ca unul dintre cei mai mari și mai influenți vocaliști din istoria heavy metalului. Ultima sa apariție publică, după începerea chimioterapiei, a fost în aprilie 2010, la Revolver Golden Gods Awards, în Los Angeles.

Autobiografia lui Dio, intitulată Rainbow In The Dark: The Autobiography, a fost lansată în iulie 2021, prin Permuted Press.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*