Korpiklaani a lansat videoclipul single-ului Krystallomantia

Korpiklaani
Korpiklaani

Recent, celebra trupă finlandeză folk metal Korpiklaani a lansat un nou single numit Krystallomantia. Această piesă îmbină sunetul lor specific cu versurile cele mai influențate politic de până acum. Piesa este melancolică, dar totuși optimistă. Este vorba despre o piesă  anti-război și a fost scrisă despre invazia rusă în curs de desfășurare asupra Ucrainei.

Acum, Korpiklaani continuă cu o versiune în limba engleză a piesei Krystallomantia. Scopul lor este de a face importantul mesaj al single-ului  mai accesibil pentru un public internațional.

În timp ce alte formații folk metal își începeau cariera abordând stilul metal, apoi adăugând muzica folk, Korpiklaani au început cu muzica folk. Rădăcinile formației Korpiklaani se trag de la trupa folk Shamaani Duo, o formația creată de Jonne Järvelä în 1993. Un album folk a fost lansat de această formație înainte ca Järvelä să formeze Shaman. Două albume au fost realizate în 1999, și respectiv 2000, înainte ca Shaman să-și schimbe numele în Korpiklaani.

Schimbarea numelui a fost acompaniată și de schimbarea expresiei sale muzicale și lirice. Solo-urile tradiționale yoik, precum și limba suameză din piese, au fost retrase, în timp ce sintetizatorul a fost înlocuit cu instrumente reale folk. Scopul a fost de a trece de la impulsivul folk metal la un stil mai puternic, preferat de un public mai numeros. 

Jonne Järvelä a declarat că colaborarea cu trupa Finntroll l-a influențat să treacă de la folk la metal. De fapt, Korpiklaani și Finntroll au colaborat intens. Samu Ruotsalainen de la Finntroll a participat la înregistrarea tobelor pentru albumul de debut Spirit of the ForestJärvelä a contribuit la piesa Jaktens Tid de pe albumul cu același nume al formației Finntroll.

Membrii trupei Korpiklaani:
Jonne Järvelä – voce, chitară
Jaakko „Hittavainen” Lemmetty – vioară, jouhikko și woodwinds
Kalle „Cane” Savijärvi – guitar (începând cu Voice of Wilderness)
Matti „Matson” Johansson – tobe (începând cu Voice of Wilderness)
Jarkko Aaltonen – chitară bas (începând cu Tales Along This Road)
Juho Kauppinen – acordeon (începând cu Tales Along This Road)

Foștii membri:
Ali – percuție (doar înainte de Tales Along This Road)
Arto – chitară bas (doar înainte de Tales Along This Road)|
Honka – chitară (doar înainte de Tales Along This Road)
Samu Ruotsalainen (de la Finntroll) – tobe (doar pentru Spirit of the Forest)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*