Korpiklaani a lansat videoclipul piesei „Sanaton Maa”

130 vizualizări

Trupa finlandeză KORPIKLAANI revine cu un nou single extras de pe viitorul album „Jylhä”, planificat să iasă pe piață în data de 5 februarie 2021, via Nuclear Blast.

Cântecul se numește „Sanaton Maa” și este însoțit de un videoclip „întunecat, atmosferic și plin de folclor”, în care îl regăsim în rolul principal pe actorul Yrjänä Ermala.

Sanaton Maa este un tribut adus anilor 80, dar cu elemente folk. Am vrut să compun un cântec mid-tempo în stilul hair metal, cu un refren excepțional care include toate elementele pe care le doresc într-o piesă bună. Când ascult melodia, simt că mă întorc în timp!”, explică Sami Perttula (acordeon).

Perttula a continuat: „Povestea din spatele Sanaton Maa face parte din folclorul finlandez și vorbește despre Matti, un băiat care muncea pe câmp, lângă un râu. Oamenii aflați de partea cealaltă a apei se ocupau de fân când, dintr-o dată, au auzit o voce care părea că vine din râu. Glasul spunea: timpul a trecut, dar nu a venit nimeni. Matti nu a auzit vocea, așa că s-a decis să facă o baie ca să se răcorească. Ceilalți i-au spus să nu intre în apă pentru că auziseră glasul. I-au povestit că, în urmă cu ceva timp, un bărbat din sat murise înecat. Matti a răspuns că nu se va îmbăia, dar se va spăla totuși pe față și pe mâini. S-a aplecat spre apă, a făcut infarct, a murit și s-a scufundat, ca și cum cineva – sau ceva – l-ar fi tras în jos. Legenda este cunoscută în Kaukola și Valkeala.”

Urmărește clipul mai jos.

Formația a dat startul pre-comenzilor pentru formatele fizice ale noului disc. Puteți să vă procurați materialul accesând acest LINK.

Miturile și folclorul Finlandei au avut întotdeauna o influență majoră asupra versurilor Korpiklaani. Noul album „Jylhä” nu face excepție și reprezintă o colecție de povești despre folclor, despre natură și despre ceremonii. În plus, la acestea se adaugă istorisirile depsre 3 crime cumplite, printre care și cea de pe lacul Bodom. Discul este unul maiestuos, dar și sălbatic și dur, în cele mai frumoase feluri”, explică trupa.

Al doilea single de pe viitorul disc, „Mylly”, a ieșit pe piață de curând.

Mylly este o melodie care își trage seva din povestea unui om care, în călătoria lui spre o moară, se întâlnește cu Diavolul”, declară membrii Korpiklaani.

Videoclipul single-ului a fost regizat de Markku Kirves.

Urmăriți-l mai jos.

Tracklist „Jylhä”:

1. Verikoira
2. Niemi
3. Leväluhta
4. Mylly
5. Tuuleton
6. Sanaton Maa
7. Kiuru
8. Miero
9. Pohja
10. Huolettomat
11. Anolan aukeat
12. Pidot
13. Juuret


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*