System Of A Down: de ce încă nu avem muzică nouă de la formație

Încă puțin și se împlinesc 15 ani de la ultimul album System Of A Down, una dintre formațiile copilăriei mele și a multor oameni. Nu s-a mai auzit nimic de muzică nouă, dar acum dacă Tool s-au pus în mișcare, poate… Poate. Sperăm.

Bassistul Shavo Odadijan a vorbit cu Eddie Trunk la postul de radio Sirius XM 106 despre situația actuală a formației și ce-i împiedică să scrie ceva nou.

N-am scos un album de 12 ani, deși încă mai cântăm live, mergem în turnee – nu atât de des pe cât aș vrea eu, dar mă bucur că încă o facem. Ne înțelegem bine când ieșim, dar n-am mai făcut muzică, spune Shavo.

Shavo mai spune că în urmă cu 2 ani, ei „trei” s-au adunat pentru a discuta despre asta. Serj avea multe chestii solo pe atunci și am zis ‘Frate, n-o să stăm degeaba, hai să mergem să vedem ce iese.’ Am mers și am scris undeva pe la 10 sau 11 piese. Daron a adus vreo 7 sau 8 melodii, eu 4 sau 5 idei care au ajuns cântece. Fără vocalurile lui Serj, evident. A fost foarte bine, a ieșit bine. Și sper că într-o zi o să ne întoarcem la ele și să se implice și Serj. Știu că are și el ceva.

În lumea mea, de ce nu se întâmplă asta, e o mare întrebare. Cred că putem trece peste orice pentru că nu e ca și când s-a întâmplat ceva așa oribil de nu poate nimeni să uite – nu-i nimic de genul ăsta. Sunt doar diferențe creative care durează prea mult. A trecut atâta vreme. Nici măcar nu-mi aduc aminte de ce nu facem asta.

Shavo nu înțelege cum unele trupe pot cânta live, dar nu pot scrie nimic. Dacă era după mine, nu ne-am fi oprit și probabil am fi avut vreo 10 sau 11 albume până acum.

Ultimul album System Of A Down a fost lansat în 2005. „Hypnotize” și „Mesmerize” au fost lansate la șase luni diferență, în mai și noiembrie, iar apoi nimic nou.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*