Ți-am făcut playlist-ul pentru acest weekend!

E vineri, e sfârșit de săptămână, e prilej de sărbătoare! Nu știu la voi cum a fost, dar în redacția Maximum Rock a fost o săptămână lungă. Pe lângă faptul că lucrăm intens la următorul număr al revistei (care va fi plin de bunătăți, interviuri în exclusivitate, noutăți muzicale disecate și analizate bucățică cu bucățică și povești pentru oameni mari și pasionați de metal), a trebuit să fim la zi cu știrile (ceea ce nu se întâmplă mereu, că mai avem și noi delay și jet lag după somnul ăla bun din weekend…) și să punem de ultimele pregătiri pentru concertele Haggard din Cluj și București de la sfârșitul lunii. Azi, spre exemplu, am laminat de zor ecusoane pentru meet & greet, doar pentru plăcerea și starea dumneavoastră de bine- asta dacă veniți la unul din concerte. Dacă nu, pentru plăcerea dumneavoastră încă n-am făcut nimic. Încă.

Dar mai avem timp! Pentru că ne bucurăm că am dus la capăt încă o săptămână și ne gândim că și voi. Așa că v-am făcut un playlist de weekend, numai bun de întovărășit la o băută sau la o plimbare pe bicicletă prin Herăstrău, cu căștile în urechi și vântul în plete. Starea de bine ne vine de la Alestorm & Skálmöld, cu care ne vom întâlni pe 26 noiembrie în Cluj și pe 27 noiembrie în București. Și ne gândim că intră cum nu se poate mai bine după toate tulburările socio-politice din ultima perioadă; nimic nu spune mai sugestiv „dulce delăsare” decât niște pirate metal de la mama lui sau niște viking metal cinstit!

Pentru cei ce nu știu,  Alestorm, cea mai cunoscută trupă de pirate metal de pe scena internațională, a debutat în 2008 cu materialul Captain Morgan’s Revenge. Înainte de acest moment, trupa a fost înființată sub numele de Battleheart în 2004, fiind creeată cu intenția de a fi o trupă de power metal și atât. Succesul piesei “Heavy Metal Pirates” i-a convins pe membri să adopte permanent tema piraților și să încorporeze elemente de folk metal. Având un ton vesel, trupa a experimentat de-a lungul timpului cu influențe din diferite subgenuri de metal, de la thrash (“Black Sails at Midnight”) până la black (“Death Throes Of The Terrorsquid”). Cea mai tare e însă de departe combinația de instrumente „electrice” și a riffurilor de chitară cu părți de acordeon, trombon și trompetă. Noi i-am mai văzut anul trecut, la Rockstadt Extreme Fest și de-abia așteptăm să ciocnim o halbă cu bere în public, la concertul lor.

Iar trupa islandeză Skálmöld este una din cele mai prezente și mai active dintre exponentele stilului viking metal. Trupa s-a format din prietenia dintre Snæbjörn Ragnarsson (chitară bass și voce) și Björgvin Sigurðsson (chitară și voce), care se cunosc din copilărie. După ce au cântat împreună în trupe de death metal și punk, cei doi au hotărât să înființeze în 2009 o trupă, deși inițial au vrut să fie doar un hobby. Au ajuns până la Wacken Open Air și au ajuns la finalul lui 2013 să cânte alături de Orchestra Simfonică Islandeză. Pe la noi au mai trecut în 2015, când au cântat în deschidere la Eluveitie.

Concertul din Cluj va avea loc în /Form Space, iar biletele dispar cu repeziciune de pe www.AmBilet.ro. Până una, alta însă vă lăsăm cu playlist-ul promis și cu energii pozitive pentru un weekend plăcut:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*