Trooper 25 de ani – interviu special cu Alin Dincă

Trooper
Trooper
341 vizualizări

Formația Trooper a împlinit un sfert de secol de carieră, ocazie pe care am sărbătorit-o printr-un un interviu exclusiv cu vocalistul Alin „Coiotu’” Dincă.

Artistul ne-a vorbit cu emoție despre cei 25 de ani de rock neobosit, marca Trooper, despre relația specială a membrilor trupei cu fanii, despre concerte trecute și viitoare, dar și despre planurile de viitor ale grupului.

Videoclipul poate fi urmărit mai jos.

Spuneți și voi, alături de noi, „la mulți ani” uneia dintre cele mai longevive și de succes formații autohtone!


În data de 19 octombrie, cu doar câteva zile înainte de aniversarea a 25 de ani de existență, Trooper a lansat „Rădăcini de dor”. Piesa a fost scrisă în perioada de izolare. „Rădăcini de dor” durează nu mai puțin de 18 minute.

O puteți asculta pe toate platformele online: Spotify, iTunes, Deezer, YouTube etc. La înregistrări au participat și câțiva invitați importanți: Alin Stoica, Lavinia Săteanu, Mădalina Stephanie Radu, Liviu Cheloiu, Ana Bianca Gîrlă și Ștefan Milutinovici. Single-ul a fost mixat și masterizat de celebrul inginer de sunet american Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation) în studioul în care a fost lucrat și „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei”.

Alin Dincă a declarat: „Am vrut să marcăm 25 de ani de Trooper prin lansarea unei piese inedite. Am vorbit cu Balaurul și i-am spus că m-aș bucura să putem lansa ultima parte a trilogiei ‘Rădăcini’. În 2011 am lansat piesa instrumentală ‘Rădăcini de lume’, iar în 2013 altă piesă instrumentală, ‘Rădăcini de apă’. Ambele au ca punct de pornire folclorul românesc. Mi-am dorit să ducem povestea la final. Așa că Balaurul a scris „Rădăcini de dor”. Nu ne-am propus să dureze 18  minute, însă era nevoie să ‘traversăm’ toată România cu ea. Imediat ce am primit varianta demo m-am apucat de versuri. În felul în care simt eu astăzi. Când am terminat Conservatorul am susținut examenul de licență pe specializarea Folclor. Nu este un subiect străin pentru noi. Sper ca toți prietenii formației să aibă răbdare să asculte cele 18 minute de poveste. Suntem extrem de mândri de fiecare minut în parte și suntem nerăbdători să cântăm piesa live.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*